TÜRKİYE DÜNYAYA DEMOKRASİ DERSİ VERDİ
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz; “Dünyada da demokrasiyi denemek isteyen, kendi ülkesine yerleştirmek isteyen, demokrasi tecrübesini yaşamak isteyen ülkeler var

25 Temmuz 2016 - 19:43

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz demokrasi nöbetinin 10. Gününde yine binlerce vatandaşla birlikte Cumhuriyet Meydanındaydı.
TÜRKİYE BÜYÜK BİR DENEYİM KAZANDI


FETÖ’nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin Türk demokrasisi için önemli bir kırılma noktası olduğunu söyleyen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, “On binlerce vatandaşımız özgür iradeleriyle, hiçbir baskı veya zorlama olmaksızın meydanlarımızı doldurarak ülkemize, demokrasimize sahip çıkıyor, hainlere ders veriyor. Asker elbisesi giymiş olan hainlere, bu FETÖ’cülere Türk halkının vermiş olduğu bu ders bence dünyadaki bütün demokrasi niyetlisi ülkelere de bir ders aslında. Dünyada da demokrasiyi denemek isteyen, kendi ülkesine yerleştirmek isteyen, demokrasi tecrübesini yaşamak isteyen ülkeler var. Halkımızın bu birlikteliği demokrasiden yoksun ülkelere öncü olacaktır. Böyle bir milletin karşısında saygıyla eğilmekten başka yapılacak bir şey yok” açıklamalarında bulundu.
FACEBOOK YORUMLAR