Samsunspor Kulübü Yeni Yönetim Kurulu Tanıtıldı

Samsunspor Kulübü'nün, 2025–2028 dönemi yönetimi, 21 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul’un ardından belli oldu. Genel kurulda oy birliğiyle alınan kararla göreve gelen yeni yönetim kurulu, düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Samsunspor Kulübü Yeni Yönetim Kurulu Tanıtıldı
24 Haziran 2025 - 14:52 - Güncelleme: 24 Haziran 2025 - 15:21
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Vekilimiz Veysel Bilen, şu ifadeleri kullandı; “Cumartesi günü gerçekleştirdiğimiz olağan genel kurulda oy birliğiyle alınan karar doğrultusunda Samsunspor Kulübü'nün 2025–2028 dönemi için oluşturulan yeni yönetim kurulunu kamuoyuyla paylaşmak, bu üç yıl içinde neler yapmayı hedeflediğimizi ana hatlarıyla aktarmak ve ilk yönetim kurulu toplantısında alınan görev dağılımını açıklamak istiyoruz. Öncelikle yeni yönetimimizin Samsunspor’a, şehrimize ve camiamıza hayırlı olmasını diliyoruz.”
Yeni dönemin daha güçlü bir yönetim yapısıyla planlandığını belirten Bilen, “Yönetim kurulu sayımızı 20’den 30’a çıkardık. Daha yaygın, daha etkin ve daha üretken bir hizmet anlayışıyla çalışacağız. Başkanımız Sayın Yüksel Yıldırım’ın liderliğinde oluşturulan 30 kişilik ekip, kulübümüz için gece gündüz demeden çalışacaktır. Yönetimimizde asil-yedek ayrımı yoktur. Her bir üyemiz aktif olarak kulübe hizmet verecektir” dedi.
Görev dağılımında bazı isimlerin değiştiğine dikkat çeken Bilen, görev süresi sona eren yöneticilere de teşekkür etti; “Geçmiş yönetimden bazı arkadaşlarımız bugün bizimle değil. Yerlerine yeni isimler geldi. Bu vesileyle geçmişte görev alan tüm arkadaşlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyor, bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyoruz. Samsunspor bir sevdadır. Görevde olalım ya da olmayalım, bu sevdaya hizmet etmekten hiçbir zaman geri durmayacağız.”
Yeni yönetimin çalışma prensibine ilişkin de bilgiler veren Bilen, “Bu dönem sadece bireysel sorumluluklarla değil, ikili-üçlü komitelerle çalışacak, daha yaygın ve dinamik bir yapı oluşturacağız. Hedefimiz; merkez dahil 17 ilçede Samsunspor’u her kesime dokundurmaktır. Okullara, kadınlara, gençlere; sadece sportif değil, sosyal ve kültürel projelerle de ulaşacağız. Samsun’un şehir kültürü eksikliğini gidermek için üzerimize düşeni yapacağız” diye konuştu.
Samsunspor, Bu Şehrin Ruhudur
Basın toplantısında söz alan Başkan Yardımcısı Serkan Kaya ise çocukluk hayali olan Samsunspor yönetiminde yeniden görev almanın gururunu yaşadığını belirtti. Kaya, “Bu sorumluluğu şahsıma layık gören başta Başkanımız Sayın Yüksel Yıldırım’a, tüm camiamıza teşekkür ediyorum. Samsunspor sadece bir futbol takımı değil, bir kültürdür. 60. yılımız vesilesiyle bir yıl sürecek etkinlikler planladık. Bu etkinlikler için bir komite oluşturduk ve çalışmalarımıza başladık. Tüm şehri bu coşkuya ortak olmaya davet ediyoruz” dedi.

Serkan Kaya’nın ardından söz alan Başkan Yardımcısı Fazlıhan Carus ise sporun kentte yaygınlaşması ve gençlerin Samsunspor’a olan sevgisinin güçlendirilmesinin ana öncelikleri olduğunu vurguladı.
“Amacımız dışarıdan pahalı transferler yapmak değil, bu şehrin çocuklarını sporla tanıştırmak ve onları Samsunspor sevgisiyle büyütmek. Ayakları yere basan, finansal dengesi güçlü bir yapı kurmak istiyoruz” dedi.
Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Erdoğan da konuşmasında, “2021’den beri kulübün içerisindeyim. Bu dönemde yönetim kurulu üyesi olarak görev almaktan gurur duyuyorum. Samsun’un tüm ilçelerinde Samsunspor sevgisini artırmak, yeni taraftarlar kazandırmak, gençleri armamızla buluşturmak için çalışacağız. 60. yılımızı bir başlangıç kabul ederek, sosyal ve kültürel projelerle daha geniş kitlelere ulaşacağız” açıklamasında bulundu.
60. Yıl Kutlamaları 1 Yıla Yayılıyor
Toplantının devamında, Samsunspor’un 60. yılı için planlanan etkinlik takvimi kamuoyuyla paylaşıldı. Veysel Bilen, konuyla ilgili şunları söyledi; “Basın mensubu arkadaşlarımızla yaptığımız bir görüşmede, 60. yılı sadece bir geceye sıkıştırmak yerine bir yıl boyunca kutlamayı önerdik. Sağ olsun Murat Bey ve İbrahim Bey bu konuda bir çalışma grubu kurdu. 36 maddelik ve 1 yıl sürecek bir kutlama takvimi oluşturduk. Konserlerden tiyatrolara, sosyal projelerden eğitime kadar birçok etkinlik hayata geçirilecek. Önemli olan büyük paralar harcamak değil, niyet etmek ve imece usulüyle şehri harekete geçirmek. Samsunspor sevdalısı gençleri ve tüm şehir dinamiklerini bu sürece davet ediyoruz.”
Bilen ayrıca, valilik, büyükşehir belediyesi, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarına ortak bir çağrıda bulunarak bir kutlama komitesi kurulacağını da duyurdu. “Birlikte hareket edersek, bu şehirde başaramayacağımız şey yok. Herkes bir ucundan tutarsa, Samsunspor’un 60. yılı yalnızca geçmişin değil, geleceğin de sembolü olacak” dedi.
Görev Dağılımı Açıklandı
Basın toplantısında yönetim kurulu üyelerinin görev dağılımı da şu şekilde kamuoyuna duyuruldu:
Yüksel Yıldırım – Yönetim Kurulu Başkanı
Veysel Bilen – Başkan Vekili
Fazlıhan Carus – Başkan Yardımcısı (Sportif Faaliyetler)
Serkan Kaya – Başkan Yardımcısı (Ticari Faaliyetler ve İdari İşler)
Av. Zafer Erdoğan – Başkan Yardımcısı (Hukuk ve Bürokratik İşler)
Ali Asal – Başkan Yardımcısı (Kurumsal İlişkiler ve İletişim)
Aslı Moral Ergin – Genel Sekreter
Murat Alanyurt – Mali İşler Sorumlusu
Hasan Kaya Aşçı – İstanbul Temsilcisi
Nuray Çelik – Yurtdışı Temsilcilikler ve İlişkiler Sorumlusu
Onur Öztekin – İş Dünyası ve STK İlişkileri

Fatih Hasbal – İstanbul İş Dünyası ve Finansal Destek
Arzu Soğancı – Sosyal Projeler
Tuncay Bulut – Halkla İlişkiler ve Üye İlişkileri
Sedat Uygun – Eğitim Kurumları
Volkan Erdil – Reklam ve Pazarlama
Hakan Murat Erkan – Yapı İşleri ve Genel Projeler
Nuri Demirarslan – Yönetim Kurulu Üyesi
Oktay Dursun – Yönetim Kurulu Üyesi

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum