İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan; Orta-yüksek ve yüksek teknolojinin katma değerdeki payı ilk kez % 30,4’e çıktı. Bunun savunma ve havacılık sanayi sektörlerinden kaynaklandığı düşünülüyor. Bununla birlikte araştırma gösterdi ki; Sanayici borçla yaşamak zorunda. Bu borcu çevirebilmek adına düşük faize ihtiyaç duyuyor. En büyük avantajımız faizlerin düşük seviyelerde seyretmesi. Yüksek faizle mücadeleyi hafife almamalıyız açıklamasında bulundu.
2019 araştırmasında Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu TÜPRAŞ oldu. Lider TÜPRAŞ’ın net satışları 87,9 milyar lira olarak gerçekleşti.
TÜPRAŞ’ı Ford otomotiv takip etti. Ford Otomotiv’in toplam satışları 37 milyar lira oldu.
3. Büyük ise Toyota Otomotiv oldu. 25,8 milyar liralık satış yaptı.
Renault 4. Sırada yer aldı. 24,6 milyar liralık satış yaptı.
İSO 500’ bu yıl ilk kez katılan Star Rafineri de listeye 5. Sıradan girdi. Şirket 20,8 milyar liralık satış gerçekleştirdi.
Samsun’da faaliyet gösteren “Yeşilyurt Demir Çelik Endüstrisi ve Liman İşletmeleri LTD. Şti.” İSO 500’ün 2019 araştırmasında 113. Sırada yerini aldı. İSO’nun ilk 500 firma arasında yerini alan “Yeşilyurt Demir Çelik Endüstrisi ve Liman İşletmeleri LTD. Şti.” yetkililerine Samsun’umuza bu gururu yaşattıkları için şukranlarımızı sunarız.