GSF sergi alanında açılışı gerçekleştirilen etkinliğe; Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, Prof. Dr. Recep Sancak, GSF Dekanı Prof. Dr. Ali Seylan, Resim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Metin Eker, dekan yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Yoğun ilgi gösterilen sergi; Şeymanur Geniş, Cemre Edanur Arı, İnci Sezer, Süreyya Ateş, Şule Nur Özkan, İlknur Öztürk, Emre Şimşek, Atakan Alıcıoğlu, Feride Çakmak, Ezginur Güler ve Abdulsamet Alşen’e ait eserlerden oluşuyor.
Sergi kapsamında, yabancılaşma, kültürel yozlaşma ve tek tipleşme, tüketim kültürü ve beden, gösterişçi tüketim, zaman ve bellek, mitolojik ve çağdaş anlatılarda güç, sokak sanatına alternatif yaklaşımlar, sanatçının özgürlük mücadelesi, ölüm, korku, yalnızlık gibi konular işlendi.
Serginin açılışında öğrenciler adına konuşma yapan Resim Bölümü son sınıf öğrencisi Ezginur Güler, lisans eğitimleri boyunca aldıkları sanat eğitimi ve edindikleri tecrübeler neticesinde kişisel üsluplar yaratabilme kaygısı ile sosyal, kültürel ve sanatsal ağlarda tespit ettikleri sorunsallara anlatım olanakları geliştirdiklerini ifade etti.
Araştırılmaya değer gördükleri proje konularının sorunsal yapısını ortaya koyduktan sonra özgün ifade biçimleri ile konuya dikkat çekmeyi ve farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirten Güler, konu üzerinden sanatsal yeterlik elde etmeyi hedeflediklerini söyledi. Güler, konuşmasını şöyle tamamladı; “Sanatçı adayları olarak öğrenciler, seçili sorunsallar dahilinde kendilerine yönelttikleri sorulara ve duydukları kaygıya iştirak edebilmesi için alımlayıcı ile aralarına sanat eserleri üzerinden bir köprü kurabilmeyi arzu etmişlerdir.”
Kültür ve Sanat
Resim Bölümü Öğrencileri Eserlerini Sanatseverle Buluşturdu
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF)Resim Bölümü son sınıf öğrencileri, belirli konseptler üzerine geliştirdikleri eserlerini ‘2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Sergisi’ ile sanatseverle buluşturdu.
Yorum Yap
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Samsun Kent Akademisi İlk Programını Gerçekleştirdi!
Avrupa Sinema Günleri Samsun’da Rekor Katılımla Tamamlandı!
Samsun’un Doğal Mirası Niğde’de Sanatla Buluştu!
Samsun Kitap Fuarı 24 Ekim’de Başlıyor!...
Petek Genç Kitap Kulübü’nde Her Ay Yeni Bir Eser Kitapseverlerle Buluşuyor!