Köy Enstitüleri' Belgeselini Vatandaşlarla Buluşturdu
Atakum Belediyesi, Türk eğitim sisteminde önemli izler bırakan köy enstitülerinin öyküsünü Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezinde düzenlediği belgesel söyleşi programıyla vatandaşlarla buluşturdu. Usta Gazeteci Nazım Alpman’ın hazırladığı belgeselde, dönemin tanıkları köy enstitülerini anlattı.
16 Mart 2025 - 15:48
Toplumsal sorumlulukla ilgili önemli dersler veriyor
Programda konuşma yapan Atakum Kent Konseyi Başkanı Tuncay Seven, “Anadolu’nun Işığı: Köy Enstitüleri belgeseli geçmişi günümüze taşırken, o dönemde köy enstitülerinden eğitim alan gençlerin, öğretmenlerin ve halkın gözünden bu önemli hareketi bizlere anlatıyor. Onların hayalleri, yaşadıkları mücadeleleri ve başarıları bizlere sadece eğitimle değil, aynı zamanda toplumsal sorumlulukla da ilgili büyük dersler veriyor” ifadelerini kullandı.
Samsun’u çok seviyorum
Belgeselin yapımcısı Usta Gazeteci Yazar Nazım Alpman, Samsun’da köy enstitülerini anlatmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek “Samsun’u çok seviyorum. Gelmeden önce ‘Samsun insanı iyi geliyor’ diye sosyal medya hesabımdan açıklama yapmıştım. Neden iyi geliyor? Daha okuma yazma öğrenmeden hepimiz, Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı yerin Samsun olduğunu öğrendik. Cumhuriyete giden yolda, ilk adımın atıldığı yer. O bakımdan Samsun’u çok seviyorum ve her geldiğimde çok mutlu oluyorum” dedi.








FACEBOOK YORUMLAR