İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Neler Oluyor!

Samsun İlkadım İlçe Müdürlüğüne bağlı 23 Nisan Ortaokulunda usulsüz para toplama ve öğretmenlere yapılan mobbing uygulamaları nedeniyle açılan soruşturmalar yaklaşık 2 eğitim sezonu oldu hala sonuçlanmadığı öğrenildi.

İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Neler Oluyor!
17 Mart 2025 - 13:11 - Güncelleme: 20 Mart 2025 - 11:30
Samsun İlkadım İlçe Müdürlüğüne bağlı 23 Nisan Ortaokulunda 2023-2024 eğitim yılı başlarında 5.sınıfta okuyan öğrencilerin velileri okula davet edilerek okul kütüphanesinde okul müdürü, müdür yardımcısı ve sınıf rehber öğretmenlerinin katılımı ile veli toplantısı yapıldığı, bu toplantı veli toplantısından çıkıp 5. sınıfların 3 haftada bir yapılan deneme sınavı bilgilendirilme toplantısına dönüştüğü, bu bilgilendirmeyi okul idaresinin izni ile okul dışından gelen K. T adlı kişi tarafından yapıldığı iddia edilmiş.
Velilerden deneme sınav ücreti olarak 500TL. makbuzsuz faturasız para toplandığı, bu toplanan paranın sınıf temsilcileri tarafından okul müdürü ve yardımcısına verilerek alınan bu para K. T. adlı kişiye teslim edildiği iddiası ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne şikâyet edilmişti.
Bu iddialar doğrultusunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü konu ile ilgili soruşturma yapılması için muhakkik atadı.
Şikâyet Edenlere Mobbing!
Devletini düşünen dürüst kişilerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yaptıkları şikayetleri nedeniyle başlarına gelmedik olay kalmadı.
Okul idaresi sen misin şikâyet eden diyerek Cuma ezanına 2-3 dakikaya kadar ders programı koyarak Cuma namazına gitmelerine engel olmaya çalıştığı iddia edildi.
Mobbinge maruz kalan kişiler konuyu yargıya taşıyarak kaymakamlık tarafından yargılanmaya izin verilmeyerek soruşturulması için İl Milli Eğitim Müdürlüğünden eğitim müfettişleri görevlendirildi.
Neresinden Tutsanız Bir Skandal
Bu Eğitim Müfettişleri Cuma Namazı ile ilgili olarak okuldaki bazı öğretmenlerin ifadelerine başvuruyor.
İfadelerine başvurulan öğretmenlerin ifadeleri de ayrı bir skandal.
Ders saatleri Cuma’ya gitmeye uygun olan kişilerin ifadelerine başvurulması düşündürücü değil mi?
Öğretmenin verdiği ifadeye bakar mısınız;

İmam bu öğretmeni saat 13.00’a kadar bekliyormuş!
İlkadım İlçe Milli Eğitim’inde neler oluyor?
Bu soruşturma yılan hikayesine dönüşerek Eylül 2023’te olan bu olayın soruşturması 2025 Mart ayı geldi hala daha tamamlanamadı.
Soruşturma dosyası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında gidip geliyor.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturmanın tamamlandığını ancak verilen cezanın yetersiz olması nedeniyle dosya tekrar ilçe Milli Eğitim müdürlüğüne gönderildiği ifade edildiği öğrenildi.
Bu müdürler korunuyor mu?
İddia edilen;
Okul dışından getirilmesi yasak olan kişilerin okul idaresinin izni ile okula gelmesi ve usulsüz para toplama. 
-Bu kadar ciddi bir iddia varken neden üzerine gidilmeyerek soruşturma ile ilgili muhakkik yerine müfettişler görevlendirilmedi?
-Bu soruşturmayı yürüten muhakkikler bugüne kadar neden işi ağırdan aldılar?
- Atanan Muhakkikler başka okullarda müdür oldukları için bu ne kadar doğru bir karar?
-Söz konusu para toplama ile ilgili olarak sınıf rehber öğretmeninin ve öğrenci velilerinin bilgisine başvurulmuş mu?
-Velilerden para toplanmışsa faturası veya makbuzu kesilmemişse devletten vergi kaçırılmıyor mu?
- Bu tür soruşturmaların zaman aşımı var mı?
Haber; Nedim Aydın


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum