Depremde Hayatını Kaybeden Gazeteci Sayısı 23'e Yükseldi
Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan’da 6 Şubat 2023 günü 9 saat arayla meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerde yaşamını yitiren gazetecilerin sayısı 23’e ulaştı.
16 Şubat 2023 - 18:15
Yerel Medya Enkaz Altında
Deprem bölgesinde özellikle 10 gazetecinin yaşamını yitirdiği Adıyaman ile 9 gazeteciyi kaybeden Hatay başta olmak üzere Kahramanmaraş ve Malatya’da çok sayıda gazete basım tesisi başta olmak yerel televizyon ve radyo binaları ile bir çok medya ofisinin ya tamamen yıkılarak enkaza dönüştüğünü ya da kullanılamaz hale geldiğini de belirten KGK Genel Başkanı Dim, “Şu anda yayınlarını da sürdüremeyen bu medya işletmelerini yeniden ayağa kaldırmak için gerekli kamusal desteklerin sağlanması için gayret göstereceğiz. Basın İlan Kurumu’nun bu ay yapılacak genel kurul toplantısında da bu konuyu dile getireceğiz ve yönetmeliğe geçici bir madde eklenmesini talep edeceğiz” dedi.
Depremde yaşamını yitiren gazetecilerin isimleri, şehirleri ve kurumları şöyle;
Adıyaman
Burak Alkuş (Adıyaman Ses), Hidayet Özdemir (Gazeteci -Yazar), İskender Korkut (Mercan TV), Kemal Öner (Adıyaman Telgraf), Muhammed Akan (Adıyaman Haber) Ruhi Akan (Jet Haber), Yunus Emre Doğan (Mercan TV), Zübeyir Pektaş (Halkın Sesi), İsmail Hakkı Koçak (Mercan TV), Fatih Bayın (Radyo Tek)
Hatay
Ayşe Figen Arlı (İskenderun Ses), Haluk Arlı (İskenderun Ses), Burak Milli (AA), Gökhan Aklan (İHA), İzzet Nazlı (DHA), Neşet Alkan (Haber Ekspres), Erhan Yılmaz (23 Temmuz) Mehmet Tekin (Emekli Gazeteci), Hasan Seid Okay (Emekli Gazeteci),
K. Maraş
Mustafa Yüzbaşıoğlu (Bugün), Aziz Çevlik (Manşet), Fatih Nalbantbaşı (Maraş Medya Merkezi)
Adana
Meltem Özgen (CRT/TV sunucusu)






FACEBOOK YORUMLAR