Ak Parti Samsun Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Hasan Basri Kurt, 28 Şubat Darbesinin yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yayınladı.
28 Şubat demokrasi tarihimize diğer darbeler gibi bir “fetret” dönemine işaret eder. Demokratik seçimler ve millet iradesiyle göreve gelmiş olan meclis ve hükümet üzerinde vesayet oluşturmak isteyen çevrelerin bir girişimi olan 28 Şubat 1997 ve sonrasında gerçekleşen uygulamalar ne hukuk açısından ne de demokratik kurallar açısından kabul edilemez uygulamalardı.
Ancak milletimiz bu “fetret” döneminden yine kendi iradesiyle çıkmasını bilmiştir. 28Şubat’ın acıları ve hukuksuz uygulamaları artık geride kalmıştır. Milletimizin yüksek iradesi ise dimdik ayaktadır.
Bu vesile ile hizmetleri ve düşünceleriyle Türk demokrasi tarihinde yadsınamaz katkıları ile geleceğe rehber olmaya devam edecek olan, dönemin Başbakan’ı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı da vefat yıldönümünde rahmetle ve minnetle anıyorum.
Samsun Haberleri
DEMOKRASI TARİHİMİZİN "FETRET" DÖNEMİ!
Ak Parti Samsun Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Hasan Basri Kurt, 28 Şubat Darbesinin yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yayınladı
Yorum Yap
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Kış Lastiği Uygulaması 15 Kasım’da Başlıyor!
Çarşamba’da Selden Etkilenen Üreticilere Fidan ve Gübre Desteği!
Birlik ve Beraberlikle Hareket Ediyoruz!
Kayıt Dışı İstihdamla Mücadeleyi Destekliyoruz!
Canik'te Sağanak Seferberliği, Mazgallar Temizleniyor!