Atakum'un Pazarı Bölgeye Hizmet Edecek
Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Atakum’un tek kapalı pazar yeri olan Mimar Gökhan Öker Kapalı Semt Pazarı’nın ev sahipliği yapacağı fuarlar ve pazarlar ile bölgeye hizmet edeceğini söyleyerek, “Atakum’u hem kentimizden hem de bölgemizden herkes izlesin istiyorum” dedi.
28 Temmuz 2023 - 19:01
Ziyaretçiler Memnun
Festivalin organizasyonu hakkında açıklamalarda bulunan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, pazarın boş kalmaması ve yerel esnafa canlılık kazandırmak amacıyla bir çalışma yaptıklarını belirtti. Başkan Deveci, “Burası Atakum’un tek kapalı pazar yeri. Atakum Belediye Meclisimizden çıkan kararla Samsun Pazarcılar Odası ile bir iş birliği protokolü hazırladık. Bu alanın Pazar günlerinin dışında geri kalan günlerde boş kalmaması için bir çalışma yaptık. Bugün ziyaret ettiğimiz pazar daha çok kadınlara yönelik. Burası sonraki çalışmalarda kitap fuarı, yöresel ürünler fuarı, yerelde kadınların ürettiği el emeği ürünlerin sergileneceği pazarlara ev sahipliği yapacak. Giderek zenginleşecek, Karadeniz’in güneyine ve Samsun’a hizmet edecek. Pazarı dolaşırken Çorum’dan, Havza’dan, Bafra’dan gelenlerle tanıştım. Daha fazla çeşit pazarla daha çok konuğu burada ağırlayabileceğiz. Bugün görüştüğüm kadarıyla da pazar ziyaretçileri de özellikle seçeneklerinin çok fazla olmasından memnun” diye konuştu.
Yerel Esnafa da Hareketlilik
Başkan Deveci, yerel esnafın festivalde sergilenen ürünlerle rekabet etmesi konusunda ise şunları kaydetti: "Buradaki ürünler, kentimizin yerel esnafının müşterilerini azaltacak ürünler değil. Onlara alternatif de değil. İnternetten satış yapılan ürünler. Belki onlara da hareketlilik kazandıracak. Atakum’u hem kentimizden hem de bölgemizden herkes izlesin istiyorum. Çünkü her gün farklı bir çalışma oluyor" dedi.








FACEBOOK YORUMLAR