Keyfini Çıkaralım

Metin ATLI

Özellikle Covid-19 ve sakatlıklar nedeniyle sezon başından bu yana tüm maçlarda ilk onbirde çıkan tek oyuncusu kaleci Nurullah Aslan olan Samsunspor 7. haftada sahasında Ankara ekibi Keçiörengücü’nü konuk etti.
Beşinci haftada sahasında İstanbulspor’a mağlup olan ve altıncı haftada deplasmanda Eskişehirspor’u 1-0 mağlup eden Samsunspor için Keçiörengücü maçı büyük önem taşıyordu.
Samsunspor haftaya 11 puan ile altıncı sırada girerken konuk ekip Keçiörengücü 13 puan ile üçüncü sırada yer alıyordu.
Teknik patron Ertuğrul Sağlam maça sürpriz bir kadro ile çıktı. Maçın başlarında biraz uyum sorunu olsa da bu kısa sürdü. Takımların birbiri adeta tarttığı ilk yarıda gol sesi çıkmadı.
İkinci yarıya daha istekli başlayan Samsunspor aradığı golü 49. dakikada bulsa da 52.dakikada savunmanın uyuşmazlığından kalesinde golü gördü. Burada kalecinin konuşması lazımdı ve topu bıraktırmalıydı. Yediği golün ardından tempoyu düşürmeyen Samsunspor 2 dakika sonra yine skorda üstünlüğü yakaladı. Karşılaşmanın normal süresi Samsunspor’un 2-1 üstünlüğü ile geride kalırken 6 dakikalık oynanmayan sürede 3 gol daha oldu ve Samsunspor maçı 4-2 kazandı.
Bu karşılaşmada özlenen Savicevic’i izlerken İlyas Kubilay Yavuz’un da bu takım için ne kadar önemli olduğuna bir kez daha şahit olduk. Kaptan Caner hücuma verdiği katkı ile öne çıkarken Ahmethan’ın oyuna girdikten sonra ki katkısı göz ardı edilemez. Maça ilk 11’de başlayan Burak Çalık ile 68. dakikada oyuna girip bir gol pası veren ve bir gol atan Oğuz Gürbulak’ın da hakkını teslim etmek lazım.
Bu sezon başından beri hakemlerin aleyhimize verdikleri yanlış kararlar inşallah kasıtlı değil sadece bir tesadüftür.
Milli maç arasından sonra Samsunspor bir haftada 3 maç oynadığı zorlu süreci 6 puanla kapattı. Şimdi bunun keyfini çıkaralım.
Pazar günü deplasmanda oynanacak olan Adana Demirspor maçının da kayıpsız geçilmesi dileklerimle.
Kalın Sağlıcakla…