SOYAP Özlenilen İftar Çadırlarında Gönülleri Buluşturuyor

Samsun’da faaliyet gösteren 14 Sosyal Yardımlaşma Derneklerinin bir araya gelerek oluşturduğu Sosyal Yardımlaşma Platformu (SOYAP) özlenilen iftar çadırlarında gönüllüleri buluşturuyor.

SOYAP Özlenilen İftar Çadırlarında Gönülleri Buluşturuyor
04 Nisan 2023 - 11:04
Yetim ve Dezavantajlı Bireyler İftar Çadırında Buluştu
SOYAP, ortak veri tabanı kullanan ilk sosyal yardım platformu olarak öne çıkıyor. Yardımlaşmanın yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetleri de ortaklaşa yaparak geniş kitlelere ulaşıyor. Ramazan ayı münasebetiyle iftar çadırı organizasyonunu hızla tertip ederek Samsun halkının hizmetine sundu. 29 Mart 2023 Çarşamba gününden itibaren başlayan iftar faaliyetinin ilk günlerinde sayının az olacağı düşünülerek, yetim çocuklar ve dezavantajlı bireyler davet edildi. Sonraki günler için tüm Samsun halkına yönelik olarak devam etti.6 gününü geri de bırakan iftar faaliyeti, kurulduğu günden itibaren yaklaşık 2 bin kişinin iftar açmasına vesile oldu.
Down Sendromlu Gençlerden Toplum Hizmeti
İftar çadırına gelen vatandaşlara, down sendromlu gençler yemek dağıtarak farkındalık oluşturdular. Güler yüzleriyle iftar çadırına neşe kattılar.
SOYAP yetkilileri tarafından yapılan açıklamada; “Sebze, kuru gıda, tatlı, tabak ve çatal gibi ihtiyaç duyulan malzemelere nakdi veya ayni destek sağlayan tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz. Bu birliktelik Samsun’umuza çok şeyler kazandırıyor” denildi.



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum