Saadet Partisi İlkadım'da 5. Olağan Kongresini Gerçekleştirdi
Saadet Partisi İlkadım İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi'ni büyük bir katılım ve heyecanla gerçekleştirdi. Kongrede mevcut İlçe Başkanı Hasan Öztürk, tek aday olarak yeniden göreve talip oldu.
Kongre programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İlkadım İlçe Teşkilatı tarafından hazırlanan faaliyet raporunun sunulmasının ardından gündeme ilişkin siyasi değerlendirmelere geçildi.
Tarım ayakta duramıyor, çiftçi toprağını terk ediyor
Kongrede konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Akın, ülke genelinde yaşanan sorunların tesadüf değil, bilinçli politikaların sonucu olduğunu vurguladı. Tarım ve hayvancılık sektörünün ciddi şekilde gerilediğini belirten Akın, “Anadolu’yu dolaştığımızda her yerde aynı tabloyu görüyoruz. Çiftçi ektiğini biçemiyor, hayvancılık can çekişiyor. İnsanlar kendi toprağında ayakta kalmakta zorlanıyor” diyerek kırsal kesimin yaşadığı zorluklara dikkat çekti.
Saha çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor
Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen ise parti teşkilatlarının sahada aktif olarak yürüttüğü çalışmalardan söz etti. Kadın kollarından gençlik teşkilatlarına, genel merkezden yerel yönetimlere kadar her kademede organize edilen programlarla yeni dönem siyaset anlayışının temellerinin atıldığını belirten Şen, “Stratejik planlamalarımızı yürütmek üzere şu anda Ankara’da önemli bir çalışma yürütülüyor. Biz de bu sürece katkı sağlıyoruz. Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum,” dedi.
Hedefimiz daha özgür ve adaletli bir toplum inşa etmek
Yeniden İlçe Başkanı seçilen Hasan Öztürk ise, konuşmasında birlik ve dayanışma vurgusu yaptı. “Geçmişin birikiminden aldığımız güçle geleceğe daha umutla bakıyoruz. Amacımız, herkesin hakkını alabildiği, özgürlüklerin teminat altına alındığı güçlü bir toplumu hep birlikte inşa etmek. Bu yolculukta sizlerin desteği en büyük gücümüzdür” ifadelerini kullandı.