MİLLÎ TAEKWONDOCU ŞENGÜL'ÜN HEDEFİ ALTIN MADALYA
13 Kasım Salı günü, Samsun Atakum TÜRKİŞ'te; Emek Parkı civarına geçmek için trafik işaretinin yeşil yanmasını beklerken, sol bacağı sarılı bir genç gördüm
Bana genç delikanlı "sağol abi, evet sporcuyum, müsabakada sakatlandım" deyince; sporda ödülün var mı? şeklindeki soruma ise "olmaz mı abi, ben Milli Taekwondo sporcusuyum" diye karşılık verdi.
Yan yana yürürken sohbeti biraz daha koyulaştırdık. Şimdi; bundan sonrasını, bu genç ve Millî sporcumuzun ağzından dinleyelim isterseniz:
Oktay ZERRİN: Merhaba, sizi biraz tanıyalım, lütfen.
Alptekin ŞENGÜL: Merhaba Oktay abi. Ben Alptekin Şengül. 15 senedir bu sporu yapıyorum. Babam polis. Kırklareli'nden Samsun’a tayinimiz çıktı. Aslen Samsunluyum. Spor hayatıma Samsun'da devam ediyorum.
21 yaşındayım. 02.11.1998 yılında Kırklareli'nde doğdum. Uzun yıllar Kırklareli Taekwondo Spor Okulunda spor yaptım. Babam Samsun Emniyet Müdürlüğünde polis memuru.
ŞENGÜL: Ayağım Polonya'da da yapılan Avrupa Taekwondo Şampiyonası' nda geçen hafta cuma günü 4. maçımda, İspanyol rakibimle karşılaşırken; dize vurmam sonucu oldu. Bağlarda yırtıklar ve ezilmeler varmış.
ZERRİN: Geçmiş olsun. Peki, amaç ve hedefleriniz nedir?
ŞENGÜL: 2015 yılından beri Millî Takım adına yarışlara gidiyorum. Türkiye Şampiyonalarında derecelerim var. Olimpiyat yolunda ise puanlarım var. Daha iyi imkânlarla, daha iyi yerlere gelmeyi de umuyorum.
ZERRİN: Taekwondo Sporuna nasıl başladınız? Sizi çalıştıran hocalarınızdan bahseder misiniz?
ŞENGÜL: 6 yaşlarımda arkadaşlarımla beraber başladım. İlk başta, onlar pes ettiler. Derece yapamadıkları için fakat ben pes etmedim ve sonunda Milli Takım'a girdim. Samsun'da Mustafa Dağıstanlı Spor Salonunda çalışıyorum. Kırklareli’ndeki hocalarım Savaş Ergin, Gökan Yeşil.
Kırklareli’nde Ergin Spor Kulübü sporcusuydum. Samsun'da ise Meriç 55 Spor Kulübünde çalışıyorum.
Burak Meriç ve Engin Keskin hocalarımdır. Bende emeği olan tüm hocalarıma sonsuz teşekkür ederim.
ZERRİN: Tebrikler. Peki, tahsiliniz nedir?
ŞENGÜL: Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi ( OMÜ ), Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu ( BESYO ) ) öğretmenliği 1. Sınıf' ta okuyorum.
ŞENGÜL: G2 Açık Uluslararası Olimpiyata 20 puan veren turnuvada 3. oldum ve Olimpiyata katılmak için yeterli puan aldım.
HEDEFİM ÜLKEME ALTIN MADALYA GETİRMEK, MARŞIMIZI SÖYLEMEKTİR
ZERRİN: Ne güzel. Peki, hedef ve amaçlarınız için neler diyeceksiniz?
ŞENGÜL: Hedefim; bu puanları Uluslararası Müsabakalar' a giderek yükseltip, Olimpiyatlar' da ülkeme Altın Madalya getirmek ve Ay-Yıldızlı, şanlı Türk Bayrağı'nı göndere çektirip, Millî Marşı' mızı gururla söyleyebilmektir.
ZERRİN: Bu hedeflere ulaşabilmek için herhangi bir zorluk yaşıyor musunuz?
BANA YARDIMCI VE DESTEK OLACAK SPONSOR ARIYORUM
ŞENGÜL: Oktay abi, bu Uluslararası Şampiyonaların çoğuna, maddi imkânsızlıklar nedeniyle gidemiyorum.
Yurtdışında oluyorlar. Sponsor aradım biraz ama yardımcı olacaklarını söyleyip olmadılar. O nedenle; Ülkemiz Türkiye'yi en iyi ve başarılı bir şekilde, gurla temsil edebilmek için bu konuda maddi destek verecek değerli insanlarımıza, devlet Büyüklerimize ihtiyaç duyuyorum.
ZERRİN: Seni çok iyi anlıyor ve yolda daha nice başarılar, dereceler, ödüler, madalyalar ve tabi ki senin de dileğin olan Altın Madalyalarla Ülkemizin gururu olmaya devam edeceğine olan inanç ve güvenle başarılar diliyor ve seni yürekten kutluyorum.
ALPTEKİN ŞENGÜL: Oktay abi, iyi ki sizi o gün tanımışım ki böyle güzel bir röportaja vesile oldunuz. Sağ olun, minnettarım.
OKTAY ZERRİN: Rica ederim, asıl bizler size çok teşekkür borçluyuz. Yolunuz açık olsun Vurduğunuz her yumruk Türkiye’mize bir altın olarak dönsün.
ŞENGÜL: İnşallah Oktay abi, sağ olun.
Röportaj: Oktay Zerrin- Samsun
şokhaber.net