Kungfu Şiddete Karşı Bir Spor

Samsun'da Bölge Antrenörü Zekeriya Yazıcı ve Antrenör Yüksel Arslan koordinesinde Shaolin Kungfu eğitimleri sürüyor

Samsun'da Bölge Antrenörü Zekeriya Yazıcı ve Antrenör Yüksel Arslan koordinesinde Shaolin Kungfu eğitimleri sürüyor. Her yaştan öğrencinin katılım gösterdiği derslerde öğrenciler, kungfunun yüzyıllardır değişmeyen formlarını öğreniyor.
Amerika ve Çin'de eğitimini aldıktan sonra Enver Beygova'nın Türkiye ile tanıştırdığı Shaolin Kungfu Savunma Sanatı,  Türkiye Wushu Federasyonu bünyesinde yaşatılıyor. İlk zamanlarda geniş bir kitleye hitap eden Shaolin Kungfu, eskisi gibi popüler bir spor olmasa bile İstanbul, Yalova ve Samsun'da faaliyetlerini sürdürüyor.
Samsun'da Shaolin Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde Karadeniz Bölge Antrenörü Zekeriya Yazıcı ve Antrenör Yüksel Arslan koordinesinde, kungfu eğitimleri her yaştan öğrenciye verilebiliyor. Öğrenciler kungfunun yüzyıllardır değişmeyen formlarını derslerde öğreniyor.
ŞİDDETE KARŞI BİR SPOR
Samsun Shaolin Kungfu Spor Kulübü'nün Antrenörü Yüksel Arslan, "Shaolin kung fu, Samsun'a 90'ların başında geldiğinde zengin bir öğrenci kitlesine hitap ediyordu. Sonrasında giderek büyümesine rağmen, ne yazık ki günümüzde çok nadir yerlerde yapıldığını görüyoruz. Shaolin kung funun yaşaması gerekiyor. Bu spor sadece saldırı sporu değildir. Özünde savunmayı barındıran şiddete karşı bir spordur. Bu sporu yapan bir sporcu kendini savunmasa bile belli bir form haraketleriyle, belli bir çalışmadan sonra anatomisi değiştiği için bir saldırıyı püskürtebilecek potansiyele getirebilecek bir eğitim tarzıdır. Shaolin kung fu sporunda, öğrencinin yetişmesi için en az 5-6 yıl bir eğitim süreci gerekiyor" diye konuştu.