Samsun Çarşambalılar Vakfı'nda Görev Değişimi

Samsun Çarşambalılar Vakfı yıllık olağan genel kurulunda yönetim kurulunda görev değişimi yaşandı. Sadettin Sarıoğlu'nun bıraktığı yönetim kurulu başkanlığına Savaş Gömeç seçildi.


Samsun Çarşambalılar Vakfı'nda Görev Değişimi

Çarşambalıların bir araya gelerek kurduğu Samsun Çarşambalılar Vakfı’nın yıllık genel kurulu, Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği’nde gerçekleşti. Genel Kurulda Vakıf Yönetim Kurulu Başkanlığına, başta Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği yönetim kurulu olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunda başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği yapan iş insanı Savaş Gömeç seçildi.
Divan başkanlığını Kemal Karacan'ın yaptığı genel kurulda konuşan Savaş Gömeç, ''Hiç bir beklenti içinde bulunmadan doğduğumuz ilçemiz insanına ve coğrafyasına, insani, kültürel, ekonomik, refah ve sosyal değerlerine katma değer sağlamak amacıyla bu kıymetli çatı altında bir araya geldik. Bu vesile ile kuruluşumuza emek veren mütevelli heyetine, divan kuruluna ve ilk başkanımız olan değerli emekler sarfeden Sadettin Sarıoğlu'na teşekkür ediyorum. Yaşadığımız toprakların insanları olarak bu tür faaliyetleri ülkemize ve insanımıza olan vefa borcunu ödeyebileceğimiz en önemli kurumların başında vakıflar olduğuna dikkat çekmek istiyoruz. Samsun'a değer katan en önemli ilçelerden Çarşambamızın vakıf ailesi olarak, sosyal, ekonomik, kültürel konularda yapacağımız faaliyetlerle ilçemizin, ilimizin, yaşam kalitesi ve refah seviyesini yükseltmek en önemli görevimiz olacak. Vakıf kelimesinden yola çıkarak, vakfetmek, hayırlı işler gerçekleştirmek üzere çok değerli projelere imza atacağız. Vakıf olmanın gerekleri doğrultusunda elimizden gelen çalışmaları yapacağız'' diye konuştu.
Genel Kurula katılan Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu Başkanı ve BURSAM İyilik Vakfı Başkanı Savaş Otruş da yaptığı konuşmada, federasyonun ve vakfın kuruluş amaçlarının Bursa'da yaşayan ihtiyaç sahiplerine, başarılı öğrencilere yardımda bulunmak olduğunu belirterek, ''Bunu vakıf çatısı altında çok daha kolay yapıyoruz. Samsun Çarşambalılar Vakfı yönetim kuruluna da yapacağı çalışma ve faaliyetlerde başarılar diliyorum'' dedi.
Konuşmaların ardından iş insanı Ayhan Sonkaya, iş insanı Serhat Kurt, iş insanı Onur Toraman, iş insanı Onur Öztekin, avukat Ömercan Karacan, Doktor Murat Küstül, Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy ve iş insanı Ahmet Küçüker'in vakıf mütevelli heyetine katılmaları oy birliği ile kabul edildi.

Savaş Gömeç başkanlığında oluşan vakfın yeni dönem yönetim kurulunda iş insanı Cemil Aycan, Doktor Derya Öztomurcuk, Doktor Neslihan Aydoğdu, YMM Murat Aysan, iş insanı Onur Öztekin, avukat Ömercan Karacan, avukat Kutluhan Gökçe, iş insanı İrfan Sardoğan yer aldı.
Genel kurula ayrıca Çarşamba TSO Başkanı Ayhan Sonkaya ve Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği Başkanı Hüseyin Avni Özdemir ve mütevelli heyeti üyeleri katıldı.