Futbol Şehitleri Anıldı

Samsunspor Kulübü, 20 Ocak 1989 tarihinde trafik kazasında hayatını kaybeden Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır ve Zoran Tomiç ile otobüs şoförü Asım Özkan için anma töreni düzenledi.


Futbol Şehitleri Anıldı

Türk futbolunun en acı günlerinden biri olan 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor ile oynanacak Türkiye 1. Futbol Ligi karşılaşması için Malatya’ya giden Samsunspor takımı, sabah saat 09.30 sıralarında Samsun’un Havza ilçesinde bir kamyonla çarpışması sonucu kafileyi taşıyan otobüs uçuruma yuvarlanmış ve kazada Teknik Direktör Nuri Asan, futbolculardan Muzaffer Badalıoğlu ve Mete Adanır ile otobüs şoförü Asım Özkan olay yerinde, futbolcu Zoran Tomiç ise Sırbistan’da altı ay komada kaldıktan sonra vefat etmişti.
Samsunspor Kulübü, kazanın 34’üncü yıl dönümünde elim kazayı hatırlatmak için Asri ve Kıranköy mezarlığında anma töreni düzenledi.
Teknik Direktör Nuri Asan ve otobüs şoförü Asım Özkan’ın Asri ve Kıranköy mezarlıklarındaki mezarı başına çelenk koyuldu ve dua edildi. Asri mezarlıkta bulunan ve kazada yaralanıp yıllar sonra vefat eden menajer Yüksel Özkan, eski yöneticilerimizden Tarık Kaptan, eski başkanlardan Emin Kar ve Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Mustafa Kemal Erkanat’ın da Kıranköy mezarlığındaki kabri başında dua yapıldı.

Aynı zamanda Mete Adanır Kıbrıs’ta, Muzaffer Badalıoğlu Zonguldak’ta ve Zoran Tomiç de Sırbistan’da mezarları başında anıldı.
Törene, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş. Genel Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi Soner Soykan, Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, Futbol Akademi Direktörü Yücel Uyar, Samsunspor Kulübü Derneği Başkan Vekili Savaş Boyar, Yönetim Kurulu Üyeleri, teknik heyet, A takım ve altyapı futbolcuları ile taraftarlar katıldı.