Karaaslan’dan “24 Kasım Öğretmenler Günü” Mesajı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.


Karaaslan’dan “24 Kasım Öğretmenler Günü” Mesajı

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi; “Öğrencilerini kendi evlatları gibi gören ve en donanımlı şekilde geleceğe hazırlanmaları için büyük sorumluluklar üstlenen öğretmenlerimizin, hepimizin hayatında müstesna bir yeri bulunmaktadır. Büyük ve güçlü Türkiye’nin mimarları; yüreğiyle, aklıyla ve vicdanıyla öğrencilerinin rehberi olan öğretmenlerimizin maharetli ellerinde yetişmektedir.
Öğretmenlerimiz, eğitim-öğretim sürecinin her aşamasında üstün bir gayret ortaya koyarken bizler de eğitimde kalitenin daha da artırılması için durmadan çalışıyoruz. 20 yıl önce milletimizin teveccühüyle göreve geldiğimizde ülkemizi üzerinde yükselteceğimiz 4 sütunun ilkini eğitim olarak belirlemiştik, 2002’den bugüne eğitim konusundaki önceliğimiz değişmedi, her yıl bütçeden en büyük payı eğitime tahsis ettik. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu alanda pek çok reformu hayata geçirdik. Toplam 750 bin yeni atamayla öğretmen sayımızı 1 milyonun üzerine çıkartarak eğitimci başına düşen öğrenci sayısında OECD ortalamasını yakaladık. En değerli yatırımın eğitime ve insana yapılan yatırım olduğu düşüncesiyle bugün de aynı hassasiyet ve gayretle çalışmaya devam ediyoruz.
Milli ve manevi değerlerine bağlı, ülkesine ve milletine hizmet etme bilincine sahip, Türkiye’yi bugünden daha aydınlık yarınlarına taşıma gayretini yüreğinde taşırken ülkemizi dünyada en iyi şekilde temsil edecek, sanatta, sporda, edebiyatta, bilim ve teknolojide dünyaya yön verecek donanıma sahip nesiller yetiştirmek için çalışan kıymetli öğretmenlerimizi hürmetle selamlıyorum. Necmettin Yılmaz, Aybüke Yalçın, Arzu Özsoy ve Ayşenur Alkan gibi gencecik yaşında hain terör örgütleri tarafından şehit edilen öğretmenlerimizi rahmetle ve şükranla yâd ediyorum. Cumhuriyetimizin Kurucusu, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, görevi başında şehit düşmüş ve ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi minnetle anıyor, vatanımızın dört bir köşesinde görevini ifa eden tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.”