Ampute Milli Takımımız Dünya Şampiyonu!

İstanbul'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nın final maçında, Ampute Futbol Milli Takımı Angola'yı 4-1 yenerek dünya şampiyonu oldu.


Ampute Milli Takımımız Dünya Şampiyonu!

Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Ampute Futbol Dünya Kupası finalinde Türkiye ile Angola karşı karşıya geldi.
Millilerimiz; Bülent Çetin, Okan Şahiner, İsmail Korkmaz, Şeyhmus Erdinç, Kemal Güleş, Rahmi Özcan ve Ömer Güleryüz ile müsabakaya başladı.
Angola Teknik Direktörü Augusto Sacumula; Sabastiao Cacumba, Celestino Antonio, Paciencia Felix, Hilario Kufula, Jose Jamba, Heno Adao ve Joao Chiquete'ye görev verdi.
Ay-yıldızlılar, 19. dakikada Ömer Güleryüz’ün attığı golle 1-0 öne geçti. Angola 23. dakikada Heno Adao ile eşitliği sağladı. Müsabakanın ilk yarısı 1-1’lik skorla tamamlandı.
31. dakikada Rahmi Özcan kazandığımız penaltıyı gole çevirirken, milliler karşılaşmada ikinci kez öne geçti. 43. dakikada Rahmi Özcan kendisinin ikinci, millilerin 3. golünü kaydetti. Serkan Dereli, 50. dakikada ay-yıldızlıların 4. golünü attı.
Müsabakadan 4-1 galip ayrılan Türkiye, 2022 Ampute Futbol Dünya Kupası’nın şampiyonu oldu.
Ampute Milli Takımımız tarihinde ilk kez Dünya şampiyonu oldu.

Ampute Milli Takımımız, 2004 ve 2008 yıllarında ikinci olduğu Avrupa Şampiyonası’nda ise 2017 ve 2021 yıllarında üst üste iki kez şampiyonluk kazanarak tarihi bir başarı göstermişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan maçı tribünden izledi
Nef Stadyumu’nda oynanan final maçını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile bürokratlar tribünden takip etti.