TÜRKAK Akreditasyonu ile Teknik Yeterlilik ve Kapasitesini Kanıtladı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Karadeniz İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (KİTAM) bünyesindeki Çevre Ölçüm Analiz Birimi, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından 4 yıl süre ile akredite edildi.


TÜRKAK Akreditasyonu ile Teknik Yeterlilik ve Kapasitesini Kanıtladı

Böylelikle Türkiye’deki tüm laboratuvarların uluslararası standartlarda çalışmasını denetleyen TÜRKAK’ın denetim ve değerlendirmeleri sonucunda KİTAM Çevre Ölçüm Analiz Biriminin analiz raporları, akreditasyonla birlikte uluslararası düzeyde kabul görecek.
OMÜ Bilimsel Araştırma Projeleri tarafından finanse edilen ve Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Gülfem Bakan ve Doç. Dr. Andaç Akdemir’in yürütücülüğünde kurulan Çevre Ölçüm Analiz Birimi, KİTAM Müdürü Doç. Dr. Kubilay Yıldırım ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Gülen Yeşilören Akal’ın destekleriyle 2019 yılında faaliyetine başladı.
Pandemi döneminde Çevre Mühendisliği araştırma görevlileri ve Dr. Arife Şimşek’in yoğun emekleriyle hayata geçirilen Çevre Ölçüm Analiz Biriminde TÜRKAK’tan gelen denetim ekibinin 10 – 11 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirdiği 2 günlük denetimin ardından süreci başarıyla tamamlayan KİTAM, elde ettiği akreditasyon sertifikası ve markasıyla yetkili konuma ulaştı.
OMÜ’nün TÜRKAK tarafından akredite edilen ilk laboratuvarı
OMÜ’nün TÜRKAK tarafından akredite edilen ilk laboratuvarı olma unvanına erişen Çevre Ölçüm Analiz Birimi ile birlikte KİTAM tarafından yürütülen tüm hizmetlerde numune kabul basamağından analiz sonuçlarının raporlanmasına kadar tüm süreçler akreditasyon kapsamında standardize edildi.
Özel sektörün akreditasyon onaylı analiz taleplerine hızlı şekilde yanıt verecek konumdayız

Merkez Müdürü Doç. Dr. Kubilay Yıldırım KİTAM’da sanayi iş birliklerine hız verileceğini, özel sektörün akreditasyon onaylı analiz taleplerine en hızlı şekilde yanıt verecek sistemin hazır olduğunu dile getirdi.