MHP’den Kavak Çıkartması

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri Kavak ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulunarak Kavak İlçesi Mahalle Muhtarları ile bir araya geldi.


MHP’den Kavak Çıkartması

MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak düzenli olarak devam eden ilçe ziyaretleri kapsamında Kavak ilçesini ziyaret etti. MHP Kavak İlçe Başkanlığının organize ettiği “Muhtarlar Toplantısı” nda İlçe Başkanı Cahit Kamber ve MHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri hazır bulundu. Kavak Mahalle Muhtarlarının yoğun ilgi göstererek katılım sağladığı toplantıya 91 mahallenin 73 muhtarı katılım gösterdi. Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu’nun da katılım sağladığı toplantıya yoğun ilgiden dolayı İl Başkanı Karapıçak memnuniyetini dile getirdi. Konuya ilişkin olarak ziyaretler sonrasında bir açıklama yapan Karapıçak “Muhtarlarımızın toplantımıza yoğun katılımı bizleri memnun etti. Muhtarlarımız ile hemhal olma fırsatı bulduk. Bu bağlamda muhtarlarımıza, İlçe Başkanlığımıza ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Muhtarlara kahvaltılı toplantıda hitap etme fırsatı bulan Karapıçak; “Muhtarlıklarımız varsa demokrasimiz diridir. Muhtar demek mahalledeki devlet, mahalledeki dirayet, mahallindeki cesaret demektir.” dedi. Muhtarların sorunlarını ve mahallelerindeki talepleri ile İlçe Başkanlığı üzerinden yakından takip ettiklerini ve iletişim halinde olduklarını belirten Karapıçak “Samsun’da 1252 mahallemiz var. MHP Samsun İl Başkanlığı olarak demokrasimizin uç beyleri, mahallelerinde devletin temsilcileri muhtarlarımız ile ilgili olarak ‘Muhtarlar Projesi’ kapsamında tüm muhtarlarımızla ilçe başkanlıklarımız aracılığıyla irtibat halindeyiz. Birçok muhtarımızı İlçe Başkanlarımızla birlikte de ziyaret ettik. Muhtarlarımızı sadece ziyaret etmiyoruz. Onların birçok konudaki görüşlerini alıyoruz. Bu katılımcı demokrasinin bir gereğidir. Soru, sorun ve önerilerle yapılan hizmetlerin geri dönüşleri bizler için önemli ve ölçülebilir kriterlerdir. Bu bilgilerin ışığında kendilerine bir dizi sorundan oluşan anketleri de ulaştırıyoruz. İşlerini kolaylaştırıcı bazı küçük hediyeleri de İlçe Başkanlıklarımız aracılığıyla kendilerine ulaştırdık. Muhtarlarımızdan bize olan geri dönüşler bizleri fazlasıyla memnun ediyor. Soru var ise cevaplamaya, sorun var ise muhataplarına iletiyoruz. Önerileri ise bir potada eritip gereğinin yapılması için ilgili makamlara ve kişilere iletiyoruz” dedi.
MHP Samsun İl Başkanlığı öncülüğünde MHP Kavak İlçe Başkanlığınca düzenlenen “Muhtarlar Toplantısı” nda İl Bakanı Abdullah Karabıçak’ın hitabının yanı sıra İlçe Başkanı bir sunum yaptı. Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ve Kavak Muhtarlar Dernek Başkanı Kasım Kayhan’ın konuşmalarıyla devam eden toplantıya Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Yusuf Atıcı, Belediye Meclis Üyeleri Ramazan Honca, Yılmaz Kırış, Hüseyin Yetkin ve MHP Kavak İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.
Toplantıda Kavak Muhtarlar Dernek Başkanı Kasım Kayhan mahalle muhtarlarının ortak sorunlarını dile getirdi.” Belediye Başkanı Sarıcaoğlu ise ilçede yaptığı hizmetler konusunda bilgiler verdi.
Kavak ziyareti toplantı sonrası esnaf ziyareti yapan Karabıçak ve beraberindeki heyet Novak Tekstili ziyaret etti. Ziyarette şirket genel müdürü Necmi Yıldırım’dan üretim, istihdam ve gelecekte yapacakları yatırımlar ile ilgili bilgiler aldı. Ziyaretine Kavak Esnaf Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Osman Atlı’yı makamında ziyaret eden heyet ilçe ile ilgili esnafların ekonomik durumları ve kooperatif faaliyetleriyle ilgili bilgiler aldı. Ziyaretler yapımı yeni tamamlanan ve hizmete açılan Kavak Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek Başhekim Dr. Birol Binbir ve hastane müdürü Uğur Barış’dan bilgiler aldı. Devamı ziyarette hastane personeli ve hastalarla da görüşen Karabıçak ve beraberindeki heyet Kavak ziyaretini İlçe Yönetim Kurulu üyesi Ertat Lokantası sahibi Ahmet Erat’ı ziyaretle sonlandırmış oldu.