Bayrak ve Toprağımızı Ankara’ya Uğurluyoruz!...

İyi Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy; Mustafa Kemal'in Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 104. Yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.


Bayrak ve Toprağımızı Ankara’ya Uğurluyoruz!...

Saygıdeğer Samsun halkı; Bugün, Mustafa Kemal'in Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 104. yıldönümü.
O gün Samsun'un vatanperver insanları selamlayan Atatürk'ün taşıdığı duygularla, sizleri selamlıyorum.
Yıllardır yapılmayan her 19 Mayıs'ta, Samsun'dan, elden ele Ankara'ya Atasının huzuruna bayrak ve toprak etkinliğini yeniden başlatıyoruz.
Unutturulmaya çalışılan Milli bayramımızı coşkuyla ve inançla kutlamaya devam edeceğiz.
19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir. Türk genci Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir.
“BÜTÜN ÜMİDİM GENÇLİKTEDİR” diyor Ulu Önder Atatürk.
Sevgili gençler, dün olduğu gibi bugünde istiklal ve istikbalimizle kasteden, ihanet ve şer odaklarına karşı bu ülkeyi, bu aziz vatanı koruma bilinci ve kararlılığınızın olduğunu biliyoruz.
19 Mayıs Türk Milletinin yeniden dirilişidir.
Bugün kurtaran şehrimiz Samsun'dan Atamızın kabrine ulaştırılmak üzere götüreceğinizin toprağı ve bayrağımızı sizlere şerefle teslim ediyor, gençler olarak bu kutsal emaneti kazasız bir şekilde ulaştırmanızı, temenni ediyorum.
Yolunuz açık olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun.