“Ziyafet Sofrası” Samsun’da Sahnelendi

TÜGVA Samsun ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hareketi işbirliği ile düzenlenen etkinlikte "Ziyafet Sofrası” isimli oyun Samsun'da izleyicilerle buluştu.


“Ziyafet Sofrası” Samsun’da Sahnelendi

Osman Nuri Topbaş'ın “Hüdai'nin Ziyafet Sofrası” isimli eserinden tiyatroya uyarlanan oyun, Tiyatro Külliyen tiyatro topluluğu tarafından 23, 24, 25 Nisan tarihlerinde 6 farklı noktada ücretsiz olarak gösterildi. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği oyun; Alaçam, Bafra, Terme, Çarşamba, Atakum ve Havza ilçelerinde sergilendi ve 3 bine yakın seyirciye ulaştı. Oyun içeriği ve mizahi üslubuyla hem gençleri güldürdü hem de düşündürdü.
Oyunun 25 Nisan'da Atakum Sanat Merkezi'ndeki gösterimini ise; Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, TÜGVA Samsun İl Temsilcisi Mustafa Demir, TÜGVA Genel Merkez Lise Koordinatörü Okan Özer ile çok sayıda davetli gençlerle birlikte izledi.
Oyunun ardından Vali Dağlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Demir, oyunculara teşekkür ederek hediye takdim etti.
90 dakika süren tek perdelik oyunun içeriği ise şöyle; Soğuk bir kış günü… Üsküdar’da, yolu Hüdai dergâhına düşen iki sarhoş; Ahmet Kemal ve Mehmet Kemal. Karınlarını doyurmak için geldikleri dergâhta manevi bir ziyafetle karşılaşan Kemaller, yeni bir yaşamı tanımaya başlarlar. Ne var ki, ön yargılar ve çekinceler, yılların verdiği alışkanlıklar ve bilgisizlik ile birleşince, yaşadıkları büyük değişim de komik olaylara sahne olur.