Kuzey Anadolu Medeniyeti Araştırma Merkezi için Prof. Dr. Vedat Keleş’le Görüştü

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) kurulması planlanan Kuzey Anadolu Medeniyeti Araştırma Merkeziyle (KAMAM) ilgili hususlarda görüşmek amacıyla Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’ı makamında ziyaret eden OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Vedat Keleş, ziyarette Rektör Ünal’a kitap takdiminde de bulundu.


Kuzey Anadolu Medeniyeti Araştırma Merkezi için Prof. Dr. Vedat Keleş’le Görüştü

“Karabük-Eskipazar Paphlagonia Hadrianoupolis’i” ile “”Parion Akrapolü; Doğu (İç) Suru; Genç Roma Definesi” isimli kitaplar için Prof. Dr. Vedat Keleş’e teşekkür eden Rektör Ünal, çağlar boyu birçok medeniyete ev sahipliği yapan Samsun ve çevresinin tarihi zenginliğine dikkat çekerek OMÜ’de kurulacak Kuzey Anadolu Medeniyeti Araştırma Merkeziyle, bu zenginliğin bilimsel yöntemlerle araştırılmasını ve Türkiye’nin kültürel mirasına katkı sunmayı arzu ettiklerini belirtti.
Amaç Kuzey Anadolu’nun eski medeniyetlerinin kültürel mirasını korumak
Kurulmasına yönelik Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) yapılacak başvuru için son aşamaya gelinen Kuzey Anadolu Araştırma Merkezinde, Kuzey Anadolu’nun eski medeniyetlerinin tarihi, sanatı, coğrafyası, mimarisi, arkeolojisi ve kültürel mirasının; araştırma projeleri, eğitim programları, sempozyumlar, burs programları gibi faaliyetler aracılığıyla korunarak gelecek kuşaklara aktarılması amaçlanıyor.