YEDAŞ'ın Mağdur Ettiği Vatandaş Konuştu!...

YEDAŞ’ın tek görevi elektriği kesmek veya fatura yazmak mıdır?


YEDAŞ'ın Mağdur Ettiği Vatandaş Konuştu!...

Milli sporcu Millî takım Antrenör  ve uzman Eğitmen Bilal Çelebi YEDAŞ Mağduru olarak sorununun çözülmesi için hangi yola kime başvuracağını bilemediğini dile getirdi.
Bilal Çelebi YEDAŞ’ın kendisini nasıl mağdur ettiğini şöyle açıkladı; Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde yıllardır kirada oturmaktayım. Başımı sokacak bir evim olsun diye yıllardır çalıştım. 19 Mayıs’ın Çandır Mahallesi Çarşaflı mevki 6-1 adresinde babadan kalma arazimizde bütçemin yettiği kadarıyla başımızı sokacak bir evim olması için gerekli mercilere başvurarak resmi izinlerimi alarak  belirli bir plan ölçüsünde proje uzmanlarının tavsiyesi üzerine kendi arazimizde bana gösterilen yere ev yapmak için harekete geçtim.
Arazim üzerinde çalışma yaparak inşaatını yapacağım eve gidecek yolu açtık. YEDAŞ’ın elektrik direği yolun ortasında kalırken yapılacak binanın üstüne de elektrik hatları yer almakta. İki ay önce  gerek YEDAŞ’ın arayarak gerekse dilekçe yazarak YEDAŞ bünyesindeki elektrik direklerinin yerinin değişmesinin gerektiğini, mağduriyetimi bildirir şekilde ifade ettim.
Dilekçemde bana engel taşıdığını ev yapacağımı dile getirdim. İki aylık süre zarfında defalarca TEDAŞ’ı aradım, genel merkezlerine email yoluyla mağduriyetimi dile getirdim. İki aydır uğraşmama rağmen YEDAŞ’ta muhatap bulamadım.
Konuyla ilgili mahalle muhtarlarına danıştığımda YEDAŞ’tan kendilerinin de mağdur olduklarını, mahalle olarak sıkıntılarımız oluyor arayarak veya dilekçe vererek ulaşmaya çalışıyoruz. Bize geri dönüşler altı ay dokuz ay kadar sürüyor dediler.
Vatandaş olarak YEDAŞ’a sormak istiyorum.
Benim ve benim gibilerin mağduriyetini kim giderecek?
Halkın sesine kulak vermeyen YEDAŞ’ı kınıyor ve hizmet yapmaya davet ediyorum dedi.