Her Geçen Gün Üzerine Koyaraktan Gidiyoruz

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, Samsunspor’un 1-0 kazandığı Adanaspor A.Ş. maçını değerlendirdi.


Her Geçen Gün Üzerine Koyaraktan Gidiyoruz

Galip geldikleri mutlu olduklarını belirten Teknik Direktör Fuat Çapa, “Kamp sonrası bu ikinci sınavımızdı. Geçtiğimiz hafta gayet iyi oynadık ama karşılaşmadan sonrada söylemiştim, skor olarak üzücü olduydu. Bugünkü karşılaşma rakibimizin son üç haftada galip gelmesi, geçtiğimiz hafta lideri yenmesi belirli bir özgüvenle buraya gelmişlerdi. Ligde alışık olmadığımız bir düzende oynuyorlar. Buna karşı da bizim oyuncularımızla saha içerisinde belirli varyasyonlar yapmamız gerekiyordu. Çünkü merkezi iyi kapataraktan oynuyorlardı. İlk devre topun bizde çok fazla kalması sahadaki duruşumuzun çok doğru olmasından kaynaklanıyor. Her geçen gün de üzerine koyaraktan gidiyoruz. Top bizdeyken topun bizde kalmasını sağlıyor. Top rakipteyken de baskıyı sağlayıp rakibi hataya veya topu tekrar kazanmamıza neden oluyor. Üçüncü bölgedeki oyuncularımız bugün ilk devrede özellikle istediklerimizi tam anlamıyla gerçekleştiremedi. Buda tabiki rakibin oynamış olduğu düzen. Her hafta değişi oyuncularla oynamak zorunda kaldığımız için birbirlerini tam olarak anlayamıyorlar ama zamanla bu daha iyi olacaktır. Ama ikinci devre ki oyunumuzdan gayet memnunum. 1-0’dan sonraki süreçte yakaladığımız 2-3 tane net pozisyonlar vardı. Maalesef değerlendiremedik. Pozisyona girmemiz güzel ama son vuruşları daha iyi yapmamız gerekiyor” dedi.
Maçta Adanaspor A.Ş.’ye pozisyon vermediklerini ifade eden Fuat Çapa, “Rakibe pozisyon vermeden tamamlamış olduğumuz bir karşılaşma oldu. Bu da bizim adımıza yine takım savunması gayet olumlu bir şekilde geçtiği için memnuniyet verici. Ben burada taraftarımıza teşekkür etmek istiyorum. Çünkü ilk oynamış olduğumuz B.B. Erzurumspor karşılaşması, sonra Manisa FK ve bugün oynadığımız karşılaşması da her geçen gün sayısının artması bizim adımıza sevindirici oluyor. Zaman zaman tribünde kendi aralarında kimi değiştirip değiştirmeyeceğimiz hakkında karar verseler de o zaman daha kolay olur. O zaman 10 tane değişik isim söylüyorlar o da zor oluyor. Kendi aralarında anlaşsalar da şunu değiştirin deseler belki bizde onu değerlendiririz ve onları memnun etmiş oluruz ama herkesi memnun etme şansımız yok” diye konuştu.
İlk yarıyı ilk 6 içinde bitirmek istediklerini belirten Fuat Çapa, “Bu lig çok değişik bir lig. Süper Lig’de favoriler çok net bir şekilde söylenebiliyor ama burada maalesef onu söylemek mümkün değil. Bu ligde her hafta sürpriz sonuçlar görebiliyoruz. Dün ve bugün olduğu gibi, bundan sonraki süreçte de olacak. Her karşılaşması birey olarak bakmamız lazım. İlk yarı sonuna kadar tabiki 15 puanın hepsine de adayız. Hedefimiz ilk devreyi ilk 6 içerisinde bitirmek. Bunu gerçekleştirebilirsek bence çok büyük bir başarıdır. Çünkü geldiğimiz de oynayan bir 11 vardı ve bunu bozmadan devam ettik. Manisa FK karşılaşmasından itibaren 7 tane değişik isim oynamaya başladı. Bu da takım içerisindeki rekabeti arttırıyor. Oyuncularımızın hepsi bizim oyuncularımız ama hafta içerisinde idmanda göstermiş oldukları performans, karşılaşmalardaki gösterdikleri performans özellikle de takım için oynayan oyuncular benim için çok değerli. Bireyler tabiki takımımıza katkı sağladığı sürece güzel ama biz sürekli takım vurgusunu ön planda tutmak zorundayız. Çünkü alacağımız, elde edeceğimiz başarılar takım halinde olacak” şeklinde konuştu.