OYANIK, Yeniden DEM TOÇ-SEN Genel Başkanlığına Seçilerek Güven Tazeledi

Çalışan Sendikalar Konfederasyonuna(Çalışan-Sen) bağlı Dem Toç-Sen (Demokratik Tarım Orman Çevre Çalışanları Sendikası) 4. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.


OYANIK, Yeniden DEM TOÇ-SEN Genel Başkanlığına Seçilerek Güven Tazeledi

Konfederasyon Genel Merkezinde gerçekleştirilen genel kurulda Dr. Hayati Oyanık, yeniden Genel Başkanlığa seçilerek güven tazelerken, Dem Toç Sen Samsun İl Başkanı İsmail Tonka’nın da yeni seçilen yönetimde yer aldığı görüldü. Kongreye çok sayıda üye ve delegenin yanı sıra Çalışan Sen Konfederasyonuna bağlı sendikaların yönetim ve temsilcileri katılım sağladı.
Genel Başkan Dr. Hayati Oyanık, açılış konuşmasında; sendikaların demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti.
%1’lik madde Anayasa’ya, 4688 Sayılı yasaya ve Türkiye’nin imzalamış olduğu uluslararası sözleşmelere aykırıdır.
Oyanık, “kamu personeli satın alınamayacaktır. Yetkili sendikaya haksız ve hukuksuz avantaj sağlayan 23. maddenin yasalara ve uluslararası sözleşmelere aykırıdır. Bu ucube maddenin kabul edilmesi mümkün değildir. Yetkili sendikanın, memurlar ve memur emeklilerinin insanca yaşayabileceği ücret politikası belirlenmesi ve tarım-orman çalışanlarının sorunlarının çözümü için mücadele edeceğine, küçük hesaplar peşinde koştuğuna hepimiz yakinen şahitlik ettik. Maalesef üzülerek ifade ediyoruz ki, kamu çalışanlarının uğradığı haksızlıkların giderilmesi için çalışılmamıştır. Toplu iş sözleşmesine eklenen 23.maddede ‘Üyelik ödentisi kesilen kamu görevlileri’ ibaresi çıkartılarak yerine; “Kamu görevlisi sendikasının kurulu olduğu hizmet kolundaki sendika üyesi olabilecek toplam kamu görevlisi sayısının en az yüzde 1’inden fazla sendika üyesi kaydeden sendikalara üyelik ödentisi kesilen kamu görevlileri” ifadesi eklendi. Sendikal örgütlenmesi %1’in altında olan sendikaların Toplu Sözleşme ikramiyesini alamayacağı anlamına gelen bu madde, memurların özgür iradeleriyle sendikalarını seçmelerinin önüne geçiyor. Bu madde Anayasa’ya, 4688 Sayılı Sendikalar Kanununa ve Türkiye’nin imzalamış olduğu uluslararası sözleşmelere aykırı olup, iptali için bütün yasal yollar denenecektir” dedi.
Yıllardır memur ve emekliyi enflasyona ezdiren, açlık ve yoksulluk sınırında yaşamalarına sebep olanlardan er ya da geç hesap sorulacaktır.
Dem Toç Sen Genel Başkanı Dr. Hayati Oyanık %1’lik maddesinin Anayasa’ya, 4688 Sayılı yasaya ve Türkiye’nin imzalamış olduğu uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti. Oyanık, “yetkili sendika mensupları, masadaki başarısızlıklarını unutturmak ve kendilerine rakip olarak gördükleri sendikaları sahadan silmek için %1 barajının getirilmesini sağladılar. Yıllardır memur ve emekliyi enflasyona ezdiren, açlık ve yoksulluk sınırında yaşamalarına sebep olanlardan er ya da geç hesap sorulacaktır. Dünya kadar birikmiş sorunları görmeyen yetkili sendika, başarısızlıklarını ört bas etmeyi tercih ederek şark kurnazlığı ile baraj meselesini ortaya atmışlardır. Ne yazık ki yetkili sendika memur ve memur emeklileri için çalışmamaktadır. Kamu çalışanlarının haklarını savunamayan bir sendikanın kazanımlardan söz etmesi gerçeklerden koptuğunun göstergesidir. Söz konusu madde ile birlikte 3600 ek göstergenin tüm kamu çalışanlarına verilmesi, atamalarda liyakat ve ehliyete önem verilmesi, kamuda sözleşmeli istihdamına son verilmesi, iş güvencesine dokunulmaması ve hizmetin kadrolu memurlar eliyle yürütülmesi gibi pek çok taleplerin ve beklentilerin karşılanması için güçlü bir mücadele vereceğiz” dedi.
Dem Toç Sen’in Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri
Dr. Hayati Oyanık (Genel Başkan)
Ahmet Ökmen (Genel Sekreter)
İsmail Tonka (Genel Teşkilatlanma Sekreteri)
Süreyya Kazancı(Genel İdari ve Mali İşler Sekreteri)
Mehmet Ali Büçge(Genel Eğitim, Basın-Yayın ve Sosyal İşler Sekreteri)