Büyükşehirden Yaşlılar Günü Etkinliği

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'nde kalan yaşlılar hobi atölyesinde yaptıkları el emeği ürünlerini Cumhuriyet Meydanı’nda sergiledi.


Büyükşehirden Yaşlılar Günü Etkinliği

Samsun’da 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı örnek bir çalışmaya imza attı. Büyükşehir Belediyesi Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan yaşlılar, hobi atölyesinde kendi emekleriyle yaptıkları el ürünlerini sergiye çıkardı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.
Anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Şube Müdürü Emrah Baş, "Huzurevimizde kalan yaşlılarımız hobi atölyesinde yapmış oldukları el emeği ürünleri sergileme fırsatı buldu. Pandemi kuralları çerçevesinde belediye olarak çeşitli etkinlikler planlıyoruz. Huzurevinde ve şehrin belli noktalarında yaşlılarımıza keyifli vakitler geçirmelerini sağlıyoruz. Onları tıpkı kendi annemiz babamız gibi 7 gün 24 saat koruyup kolluyoruz. Bu bizim için büyük bir mutluluk. Cumhuriyet Meydanı'nda açtığımız bu sergide ürünlerini sergileyip bir nevi kendilerine de katkı sağlıyorlar. Bu tür etkinlikler yaşlılarımıza ayrıca psikolojik açıdan çok büyük katkı sağlıyor" diye konuştu. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanvekili Nihat Soğuk’ un da katılımı ile huzurevi sakinleri ile Sevgi Kafe’de yemek organizasyonu da yapıldı. Programa Genel Sekreter Yardımcısı Şenol Yıldız ile Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayhan Ergün de katıldı.