Biz Anadoluyuz projesi kapsamında Sinoplu öğrenciler Samsun'u gezdi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde başlatılan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Sinop'tan Samsun'a gelen 40 öğrenci ve 4 öğretmen, Samsun'da ki gezi ve etkinliklerini tamamlamasının ardından kentten ayrıldılar.


Biz Anadoluyuz projesi kapsamında Sinoplu öğrenciler Samsun'u gezdi.

Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Eğitim Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Şube Müdürlüğü’nün organize ettiği karşılama töreninde, Sinop’tan gelen 40 kişilik öğrenci ile 4 öğretmenden oluşan kafileyi koordinatörler ve gençlik liderleri karşıladı.
Atakum Cemal Safi Yurdunda konaklayan öğrenciler, ilk gün tanışma toplantısının ardından 13-16 Temmuz tarihleri arasında şehrimizi gezerek tarihi ve kültürel yerleri tanıma imkânı yaşadılar. Öğrenciler ayrıca gönüllük faaliyetleri içinde yer alıp, kamu kurumlarına bir dizi ziyaretler gerçekleştirdiler. Öğrenciler ayrıca Şehitliği ziyaret ederek, dua ettiler.
Projenin son günü Çakırlar Korusunda öğrenciler ile piknik organizasyonunda bir araya gelen Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, öğrencilerin yaptığı kuş yemliklerini ormanda ağaçlara bırakarak kuşların yem ihtiyacını karşıladılar.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın projeleri sayesinde yurdun dört bir yanından öğrencilerin Anadolu’yu gezerek hem şehirleri tanıma imkânı bulduklarını hem de kısa süreli bir tatil imkânından faydalandıklarını belirten İl Müdürü Kasapoğlu; 'Bakanlığımızın bu projesinin amaçları arasında toplumsal duyarlılık aktiviteleri, sanat ve müzik etkinlikleri, akran etkileşimi, gençlik merkezi ziyaretleri, yerel halkla etkileşim, spor faaliyetleri ve gönüllülük değerlendirme toplantıları yer aldı. Gençlerimiz mutlu, biz mutluyuz. İnşallah Samsun'u çok sevmişsinizdir. Samsun'u ailelerinize ve gittiğiniz her yerde anlatın' dedi.
Piknik etkinliğinin sonunda İl Müdürü Kasapoğlu, pasta keserek öğrencileri uğurladı.