Kocadağ'da Neler Oluyor?...

Samsun’un seyir terası konumunda bulunan Kocadağ, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Orman İşletme Müdürü Menderes Özkolay, ‘haberinkalemi.com’ Samsun İl Temsilcisi Tufan İpek’e önemli açıklamalarda bulundu.


Kocadağ'da Neler Oluyor?...

Her Şey Bilgimiz Dâhilinde
Bakım çalışması yaptıklarını ifade eden Orman İşletme Müdürü Menderes Özkolay, ’20 Yıllık bir planımız var. Bakımlarımızı yapıyoruz. Burada kaçak kesim var mı? Sorusuna ‘% 99 kaçak değil’ diye yanıt verdi. Bakımları ve gençleştirme işlemlerini yapıyoruz. Burası bizim için çok önemli, gözbebeğimiz. Hatta buraya mesire yeri yapmak için de bir projemiz var. 200 noktada çalışma yapıyoruz. Her şey bilgimiz dâhilinde’ diye konuştu.
Kocadağ Ağlıyor!
1350 metre rakımlı olan Kocadağ, yamaç paraşütü, doğa yürüyüşü ve off-road gibi birçok doğa ve macera sporuna elverişli. Kocadağ, ziyaretçilerine eşsiz bir deniz ve şehir manzarası sunuyor. Samsun şehir merkezine yaklaşık 30, Atakum ilçesine ise 15 km uzaklıkta bulunuyor. Birçok güzelliğe ev sahipliği yapan Kocadağ’da taş ocaklarının ortaya çıkardığı çirkinlik dikkat çekiyor. Hızla yayılan taş ocakları görenleri adeta kahrediyor. 20 yılı aşkın süredir ulusal firmalar tarafından işletilen taş ocakları, dağda devasa çukurlar meydana getirdi.
Vali Dağlı Ne Yapacak?
Doğa harikası dağ, taş ocakları tarafından yok edilme tehlikesi ile karşı karşıya kalmaktan öteye geçti ve bitme noktasına geldi. Kocadağ, kendine uzanacak yardım elini hasretle beklerken; doğaseverler ve Samsunlu vatandaşlar; Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın gereken hassasiyeti göstermesini ve duyarlılığını ortaya koymasını şiddetle istiyorlar. Samsunlu Vatandaşlar, ‘Vali; Dağlı’nın ne yapacağını önümüzdeki günlerde hep beraber göreceğiz’ diyerek Kocadağ’a yardım elinin bir an önce uzanmasını bekliyorlar.

Tufan İPEK/ SAMSUN