19 Mayıs Çilek Üreticilerine Fide Desteği

19 Mayıs İlçesinde gittikçe yaygınlaşan marka haline gelen Engiz çileğinin fidesi kaymakamlık önünde çiftçilere hibe olarak dağıtıldı.


19 Mayıs Çilek Üreticilerine Fide Desteği

19 Mayıs İlçe Kaymakamı İbrahim Civelek,”19 Mayıs İlçesinde sürdürülebilir tarım kapsamında 19 Mayıs İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ile Samsun Büyükşehir belediyesi tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında çilek fidesi ile malç naylon hibe verildi. 60 bin adet sertifikalı fide 9 mahallemize toplam 15 çiftçimiz hibe desteğinden faydalandı. Proje kapsamında çiftçilerimize damlama sulama sistemleri kurulup modern üretim teknikleri kullanılacaktır” dedi.
Engiz Çileği Artık Bir Marka
19 Mayıs Belediye başkanı Osman Topaloğlu,” ilçemizde tarım her alanda geliştiğini ifade ederek, 19 Mayıs ilçemizin bir markası olan tadı kokusu lezzeti ile ön planda olan ENGİZ Çileği bütün çiftçilerimizin tercihi olma yolunda ilerliyor. İlçemizde şu an 50 çiftçi tarafından yaklaşık 100 dekar alanda üretilen Engiz Çileğine her geçen gün talep artıyor. Tarım zengini 19 Mayıs ilçemizde çiftçilerimizi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.