Samsun CHP’den Ak Parti Gençlik Kollarına!...

28 Nisan saat 12 sularında hazırlanmış ve bütün Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlarımıza aynı anda aynı saatte atılan bir metinle Ak Parti Gençlik Kolları Samsun İl Başkanı Mücahit Yılmaz, şahsım ve Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Gençliği Twitter hesabına 24 Nisan Cumartesi günü ABD başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını soykırım olarak tanımlamasının ardından neden bizlerden bir cevap gelmediği soruldu.


Samsun CHP’den Ak Parti Gençlik Kollarına!...

Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu olaya cevabımızı olayın gününde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun  "Bunun, haksız, yersiz ve adil olmayan bir tutum olduğunu bu söylemin kabul edilebilmesinin de mümkün olmadığı" söylemleriyle tepkimizi açık ve net ortaya koymuştuk. Biz ana muhalefet partisi olarak kendi ülkemizin çıkarlarını gözeterek bu olayla ilgili bir açıklama yaparken AK PARTİ Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu konuyla alakalı 26 Nisan Pazartesi gününe kadar bir açıklama yapmaması elbette gözlerden kaçmamıştır. Sevgili Arkadaşlar madem Sözde soykırım meselesini bu kadar önemsiyorsunuz Genel Başkanınız ve Cumhurbaşkanına da aynı tepkiyi göstermenizi genç arkadaşlarımız adına sizlerden bekliyoruz.
Sözde soykırım iddiaları tarihsel gelişimde şu şekilde olmuştur. "Ermeni halkının çıkarttığı ayaklanmalar sonucu bölgeden irtica ettirilirken hastalıktan vefat etmiş insanların fotoğrafları çekilip soykırım yaptığı ortaya atılmıştır. Türk halkının burada soykırım yaptığı söylenemez.
Sizlere hatırlatmak isteriz ki Cumhuriyet Halk Partisi yeri geldiğinde ambargoya karşı, Amerikan üslerini boşaltan bayraklarını indiren anlayışın partisidir, Cumhuriyet Halk Partisi antiemperyalizm’in kalesidir.
Bunun da en büyük örneğini Kurtuluş Mücadelesinde göstermiştir. Bizler çok iyi biliyoruz ki okyanus ötesine selam gönderip sonra da kandırıldık diyenler, ülkeyi yangın yerine çevirenler bu bahsettiğimiz kavramları anlayamazlar.
Cumhuriyet Halk Partisi ve şahsım adına yapılan karalama iddialarını kabul etmiyor olayın sonrasında yaşanan ve girilen çirkin münakaşaları kınıyorum. Biz Türkiye Gençliğinin sorması gereken bunca soru ve bu sorulara vermeleri gereken bunca cevap varken sadece tek bir soruyla ülkenin gündemini değiştirmeye çalışan, AKP Gençlik Kollarının 81 ilde organize şekilde gerçekleştirmiş olduğu bu karalama kampanyasına karşılık akıllara şu sorular gelmekte;
Çözüm süreci başlığı adı altında eli kanlı bir bebek katili olan Abdullah Öcalan ın kardeşini sırf oy alabilmek için Devletin resmi kanalına çıkarıp mektup okutturan,  Halkın vicdanını ve sağduyusuna ihanet eden sizler değil misiniz?
İttifak ortaklarımız Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından defalarca açıklanmış olmasına rağmen ‘’Çamur At İzi Kalsın’’ diyerek sormaktan usanmayan sizler değil misiniz?

Tam kapanma adı altında yapılan kapanma şartlarında destek paketi açıklamayan sizler değil misiniz?
Devletin kanalı olan TRT de CHP’nin yalan stratejisi adı altında yayınlanan belgesel neden devlet kanalı tarafından yayınlandı?
Ülkemizin değişmez gündemi olan açlık, sefalet ve yoksulluk karşısında algı operasyonu yaparak milli duyguları harekete geçirme çabasında olanlar sizler değil misiniz?
128 milyar doların hesabını sorduğumuz günden bu yana tepeden tırnağa kimyası bozulan balon gündemlerle dikkat dağıtmaya çalışan iktidarın saldıracak yer araması nafiledir.
İktidar partisinin maskesi düşmüştür.
Sözün özü arkadaşlar Yolcudur Abbas Bağlasan Durmaz…