Nurullah Genç, Şiirleriyle Sohbetiyle Gönülleri Mest Etti

Fatsa Belediyesi, Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında organize ettiği Fasl-ı Gönül Sohbetleri’nin ikinci programında şair ve yazar Prof. Dr. Nurullah Genç’i ağırladı.


Nurullah Genç, Şiirleriyle Sohbetiyle Gönülleri Mest Etti

Ramazan etkinliklerini pandemi nedeniyle online olarak evlere ulaştıran Fatsa Belediyesi, Senai Demirci sunuculuğunda gerçekleşen Fasl-ı Gönül Sohbetleri’nin ikinci programını Dolunay Çamlık’ta gerçekleştirdi. Programın konuğu ise, şair ve yazar akademisyen Prof. Dr. Nurullah Genç oldu.
Fatsa’da Olmaktan Mutluyum
Program öncesi Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, akademisyen, şair ve yazar Prof. Dr. Nurullah Genç ve Senai Demirci ile bir süre sohbet etti. Kendilerini Fatsa’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, günün hatırasına hediye takdim ettiği şair ve yazar Prof. Dr. Nurullah Genç’i pandemi sonrası normalleşme sürecinde başka bir organizasyonla yeniden ağırlamak istediğini belirtti.  Nurullah Genç ise, Fatsa'ya yıllar önce bir kez daha geldiğini, uzun bir aradan sonra yenden Fatsa’da olmaktan mutluluk duyduğunu belirti.
Hayatındaki Başarının Formülünü Anlattı
Şiir, edebiyat, eğitim hayatındaki dönüm noktalarını ve başarı hikâyesinin formülünü anlatan Prof. Dr. Nurullah Genç, “ Yokluk ve sıkıntılar içerisinde karşılaştığı hadiselerin kendi hayatının şekillenmesinde önemli tesirinin olduğunu söyledi. Bugünlere gelmesindeki etkili kavramları açıklayan Genç, “ Hayatta önemli olan sebat etmektedir.  Israrcı olmaktır. Vazgeçmemektir. Mutlaka, planlı ve disiplinli olmaktır. Bu formülü uygulayarak, bilgiyi, tecrübeyi, yeteneği ve isteği bir araya getirmeye çalıştım. Bugüne kadar hayatımı, bu şekilde tanzim etme gayreti içerisinde oldum.” dedi.
Söz Yürekten Akmadıkça Şiir Olmaz
Yağmur şiirini nasıl yazdığını ve yeni kitabı Hindiba’yı anlatan Prof. Dr. Nurullah Genç, Şiir ve şairlik üzerine bazı notlar paylaştı. Şiir’in insanın iç âlemi ile alakalı olduğunu söyleyen Genç, “ Söz, yürekten akıp gelmedikçe şiir olmaz. Şiir bir ilimdir.  Şiir aynı zamanda, duygularla ilhamla, ilimle ve emekle iç içedir.  Bunlarla iç içe olmayan bir metnin şiir olması mümkün değil.  Şiir yazmak basit değildir ama çaba gösterildiğinde kişide eğer yetenek varsa güzel şiir yazabilir” diye konuştu.