Vali Zülkif Dağlı’nın ‘Yaşlılara Saygı Haftası’ Mesajı

Geçmişten günümüze köprü kuran, milli ve manevi değerlerimizin nesilden nesile aktarılmasını sağlayan yaşlılarımıza verdiğimiz kıymetin göstergesi olarak 18-24 Mart tarihleri arası Yaşlılara Saygı Haftası olarak kutlanmaktadır.


Vali Zülkif Dağlı’nın ‘Yaşlılara Saygı Haftası’ Mesajı

Deneyimlerin en yüksek noktaya ulaştığı dönem olan yaşlılık, herkes tarafından saygı ve itibar görmenin arzu edildiği, minnet ve şükran duygularının en üst seviyede beklendiği hassas bir evredir. Büyüklerimizin varlıklarından mutluluk duyan, hak ettikleri ilgi, sevgi, saygı ve hürmeti gösteren bir geleneğe sahip olan Aziz Milletimiz, onların engin tecrübelerinin kıymetini bilmekte ve bu sayede toplumsal birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu canlı tutmayı başarmaktadır.
Yaşlılarımıza ihtiyaç duyduğu her türlü desteği vermenin ve onların yaşama sevinçlerini kaybetmeden toplumla birlikte iç içe bir hayat sürmelerini sağlamanın sorumluluğunu daima hisseden Devletimiz, kendilerine bakamayacak durumda olan yaşlılarımızın bakım ve ihtiyaçlarını mümkün olduğunca kendi ailelerinin yanında karşılamaya yönelik çalışmalar yapmakta, bunun mümkün olmaması halinde ise yaşlılarımızı huzurevlerinde ve yaşlı bakım evlerinde ağırlamaktadır.
İlimizde Koronavirüs Pandemisi ile mücadele kapsamında kurulan Vefa Sosyal Destek Grupları, çalışmalarını 7 gün 24 saat esasına göre sürdürerek yaşlı vatandaşlarımızın gıda, ilaç vb. ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Aşılama faaliyetleri kapsamında tüm sağlık kuruluşlarında 65 yaş üstü vatandaşlarımızın aşıları yapılmaya devam etmektedir. Koronavirüsten korunmak adına Valiliğimizce alınan önlemlere uyan tüm yaşlılarımıza teşekkür ediyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm büyüklerimizin Yaşlılara Saygı Haftası’nı kutluyor, sağlıklı ve mutlu uzun ömürler temenni ederek, sevgi ve saygılarımla ellerinden öpüyorum.