Hancıoğlu'ndan İktidara Lâdik Tepkisi!

Kamu hizmeti sunan kurumların, idari tasarruflarla Lâdik’ten birer birer ayrılmasına tepki gösteren CHP'li Neslihan Hancıoğlu "kamusal hizmet, kâr-zarar hesabıyla sunulamaz; vatandaşımız kamu hizmetlerden mahrum bırakılamaz" dedi.


Hancıoğlu'ndan İktidara Lâdik Tepkisi!

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Ladik'teki PTT Merkez Müdürlüğü'nün şubeye dönüştürülerek; müdürlükçe sunulan kimi hizmetlerin 40 kilometre uzaktaki başka bir müdürlüğe devredilmesine tepki gösterdi.
Kamusal nitelikteki hizmetlerin, halkın bu hizmetlere erişimini mümkün kılacak ve yaşamını kolaylaştıracak şekilde sunulması gerektiğini vurgulayan Hancıoğlu "fakat ne hikmetse Ladik'te bunun tam tersi yapılıyor. Ladik'teki kamu kurumları ve kamusal hizmet sunan birimler, ilçeyi teker teker terk ediyor" dedi.
Hancıoğlu açıklamasında şunları kaydetti; Askerlik şubesi, komando bölüğü kısa süre önce başka bir ilçemize taşındı. Bankalar, şubelerini kapattı. İlçenin elektrik dağıtım hizmetini sunan kuruluş, ilçedeki şefliğini kapattı. Ve şimdi öğreniyoruz ki; ilçedeki PTT Merkez Müdürlüğü şubeye dönüştürülüyor ve PTT Bank işlemleri, HGS işlemleri gibi hizmetler, 30-40 kilometre uzaktaki bir başka ilçede verilecek. Bu kararın gerekçesi de son derece tartışmalıdır. Kurumun gerekçesi, müdürlüğün iş ve işlem potansiyelinin düşük olması ve zarar edilmesi! Böyle bir gerekçe, tüccar mantığıyla, kâr-zarar hesabı yapılarak vatandaşımızın kamu hizmetinden mahrum bırakılmasıdır. Kamusal nitelikli hiçbir hizmet, kâr-zarar hesabıyla sunulamaz! Vatandaşımız, kamu hizmetlerinden mahrum bırakılamaz! Bu yanlıştan derhal dönülmeli ve Ladik ilçemizde yaşayan vatandaşlarımız, hakları olan nitelikli kamu hizmetlerine kolaylıkla erişebilir kılınmalıdır."