İlçe Hastanelerimiz Kritik Bir Rol Üstlendi

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, “Pandemiyle yürütülen mücadelede ilçe hastanelerimiz kritik bir rol üstlendi.


İlçe Hastanelerimiz Kritik Bir Rol Üstlendi

Her sağlık tesisimizin görevini fazlasıyla yerine getirdiği bu mücadelede, yeni Vezirköprü Devlet Hastanemiz pandemiye karşı adeta Vezirköprü’ye, Vezirköprülülere kalkan oldu ve onları korudu” dedi.
Yeni Vezirköprü Devlet Hastanesi ve Vezirköprü Ağız Diş Sağlığı Merkezini ziyaret ederek, hastane yöneticilerinden yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, Samsun’daki ilk yatırımlarının pandemi dönemindeki katkısına vurgu yaparak, “Ülkemizde ve ilimizde Sağlık Bakanlığımız tarafından kesintisiz olarak sürdürülen sağlık yatırımlarının önemi ve hayat kurtarıcı rolü pandemi döneminde bir kez daha görüldü. Her yeni sağlık tesisi koronavirüsle mücadele önemli bir üs, önemli bir direnç noktası haline geldi” dedi.
Vezirköprülülere Can Verdi
İlimizde de her hastanemizin kendisine düşen görevi fazlasıyla yerine getirdiği bu dönemde il merkezindeki hastanelerimizin yanında, Samsun’da son yıllarda tamamlanan Vezirköprü, Çarşamba, Bafra ve Terme Devlet Hastanelerimiz de artan servis ve yoğun bakım yatak sayılarıyla oldukça kritik bir rol üstlendiklerini hatırlatan Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, “Bu hastanelerimizden Kasım ayında hizmete giren 200 yataklı Yeni Vezirköprü Devlet Hastanemiz, hasta sayısının artış gösterdiği bir dönemde hizmete girerek, hem il merkezindeki sağlık tesislerimizi, hasta yükünü paylaşarak destekledi hem de sağlık çalışanlarımızın özverili çalışması sayesinde koronavirüse karşı adeta Vezirköprü’ye kalkan oldu,  Vezirköprülüleri virüse karşı korudu, onları hayatta tuttu. Böyle zor bir dönemde hizmete giren hastanemiz açılalı henüz 46 günlük bir süre olmasına ve pandemi koşullarına rağmen 25 bin civarı hastaya tedavi olmak imkânı sundu. Hastalarımızdan 180’i ameliyathane, 200’e yakını yoğun bakım, 700’e yakını ise servis koşullarında sağlık hizmeti aldı” diye konuştu.
Tekrarına Asla İzin Vermeyelim
Yani sağlık çalışanlarımız hem Covid -19’a karşı mücadele etti. Hem de normal hastalarımızın tedavi hizmetlerini aksatmadan sürdürmeye çalıştıklarını vurgulayan Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, ”Onların koronavirüse karşı gösterdikleri, güçlü direnç olmasaydı, virüse karşı başarılı olmamız düşünülemezdi. Bu vesileyle ilimizde görev yapan sağlık çalışanlarımıza, özverili çalışmalarından dolayı bir kez daha tüm Samsunlular adına teşekkürü borç biliyorum. Bundan sonraki süreçte herkese düşen sorumluluk, kurallara uyum noktasında tereddüt göstermeyerek, bu büyük mücadelenin boşa gitmesine izin vermemek olacaktır. Bugün haritaların yeşile dönüp, her şeyin düzelmesi bizi rahatlamamalı. Kurallara uymamamız durumunda virüsün ne kadar hızlı güçlenip, sevdiklerimizden bizi ayırabildiğini asla unutmamalıyız. Bu acıyı bir kez yaşadık. Tekrarına asla izin vermeyelim. Sağlık Bakanlığımızın ilimizdeki sağlık yatırımları devam ediyor. Önümüzdeki günlerde yeni hastanelerimiz de peş peşe hizmete girecek. Samsunlulardan tek isteğimiz bu güçlü sağlık alt yapısına önlemlere uyarak destek olmaları. İnşallah güzel günlerle aramızda sadece birkaç ay kaldı. Biraz daha mücadele, biraz daha sabır, hepimizin ihtiyacı olan tek şey budur” ifadelerini kullandı.