Tuzaklı İlk ve Ortaokulu Öğretmenlerinden “Okul Yolu, Yaşam Dolu” Takvimi

Tuzaklı İlk ve ortaokul kademesindeki tüm idareci ve öğretmenler tarafından çekilen Canik merkez ve Tuzaklı Mahallesi güzergâhındaki çarpıcı tema fotoğraflar takvim haline getirildi.


Tuzaklı İlk ve Ortaokulu Öğretmenlerinden “Okul Yolu, Yaşam Dolu” Takvimi

Canik İlçesine bağlı Tuzaklı İlk ve Ortaokulu Müdürü Atanur Sarıoğlu, “Yaşadığımız pandemi süreci bir kez daha bize doğaya saygı duymamız gerektiğini ve doğal hayatın önemini hatırlatırken aynı zamanda pek çoğumuz doğayla iç içe bir yaşama doğru tercihlerimizi değiştirmeye başladık. Okulumuza giderken gördüğümüz pek çok doğal güzellik çoğu zaman bir kartpostaldan farksız. Biz de tüm öğretmenler ve idareciler olarak bu kareleri çevremizdeki herkesle paylaşmak ve çevre güzelliklerini fark ettirmek amacıyla birer amatör fotoğrafçı edasıyla en beğendiğimiz, bize derin duygular hissettiren manzaraları fotoğraflayarak takvim oluşturmaya karar verdik” dedi.
Güzellikler Konusunda Farkındalık Oluşturmaya Çalıştık
Öğrencilerin içinde bulundukları doğal yaşam alanlarının güzellikleri hakkında farkındalık oluşturmanın önemini vurgulayan Tuzaklı İlk ve Ortaokulu Müdürü Atanur Sarıoğlu, “Çalışmamızda asıl hedefin, doğa bilinci geliştirmek, doğa sevgisinin davranışa dönüşmesine kaynaklık etmek, doğup büyüdükleri ancak yaşam içinde pek de farkına varamadıkları doğal güzellikleri öğrencilerimize göstermek, zaman içerisindeki doğal değişimleri öğrencilerin algılamasını sağlamak. Sakin ve huzurlu bir ortamın bize çok da uzakta olmadığını göstermek. Fotoğrafçılık sanatına duyulan ilgiyi arttırmak ve somuttan soyuta doğru bir düşünce dünyası oluşturmaya katkı sağlamak olduğunun” ifadelerini kullandı.
Öğretmen Gözüyle Doğal Güzelliklerin Fotoğraflanması
Takvimde yer alan tüm fotoğrafların, okulumuzda görev yapan tüm idareci ve öğretmenlerin okula geliş ve gidiş güzergâhında, kendi gözlemledikleri doğal güzelliklerin yine kendi objektifleriyle fotoğraflandığını ifade eden Okul Müdürü Atanur Sarıoğlu, “Ayrıca çekilen her fotoğraf karesi okulumuzun öğretmenleri hissettirdiği duyguyu ifade eden cümlelerin de olduğunu belirtilerek fotoğraflara derin bir anlam kazandırılmaya çalışılmıştır.  Bu kapsamda Okulumuz kırsalda yer alıyor ve Canik ilçe merkezine en uzak mahallelerden biridir. Bilmeyen, gelmeyen ve görmeyen insanlar için bölgenin tanıtımına, her mevsim yaşamaya ve görülmeye değer doğal güzelliklerinin varlığını fark ettiren bir kaynak olarak bölgesel tanıtıma da katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Takvimimizin hazırlanmasında emeği geçen tüm idareci ve öğretmenlerimize, bizlerden maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Canik İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa Uzunlar’a teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız” şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER