Yalancının Mumu Yatsı Olmadan Söndü

İYİ Parti Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı yeni dış ticaret verilerini değerlendirdi.


Yalancının Mumu Yatsı Olmadan Söndü

Ticaret Bakanlığı bugün açıkladığı yeni dış ticaret verilerini paylaşan Usta, “Eylül ayında, geçen yılın aynı ayına göre, ihracat %4,8, ithalat ise %23,3 arttı. Bunun sonucunda dış ticaret açığı %192,7 arttı. Yılın 9 ayı toplamında ise dış ticaret açığı %79,6 artarak 37,8 milyar dolara ulaştı.” dedi.
Yeni Ekonomi Programının “Çöp” Olduğunu Gösterdi
“Oysa daha 3 gün önce Hazine ve Maliye Bakanı 2020 yılının tamamında dış ticaret açığının 38,1 milyar dolar olacağını açıklamıştı. Yılın tamamı için öngörülen açık rakamına 9 ayda ulaşıldı” diyen Usta, “bu veri, mürekkebi kurumadan Yeni Ekonomi Programının ‘çöp’ olduğunu gösterdi. Hükümetten gelen sorumsuz açıklamalar güven kaybına neden oluyor” diye vurguladı.
Yalancının Mumu Yatsı Olmadan Söndü
Usta, “2019 yılında büyümenin canına okuma pahasına verilen cari fazlayı ‘Türkiye ekonomisi kabuk değiştiriyor’ diye takdim edenler şimdi ne diyecek merak ediyorum. Yalancının mumu yatsı olmadan söndü.” dedi.
Ciddiyetten Uzak
“Öte yandan TL'deki büyük değer kaybına rağmen ihracatın çok az artıp, ithalatın azalmak bir yana daha da fazla artması; Berat Albayrak’ın dövizdeki artış karşısında ortaya koyduğu ‘rekabetçi kur’ iddiasının ne kadar ciddiyetten uzak olduğunu göstermektedir.” diyen Usta, attığı Tweet’te Berat Albayrak’ı da etiketledi.