OMÜ Mühendislik Fakültesi Öğrencileri Teknofest’te Ödül Aldı

Gaziantep’te gerçekleştirilen Teknofest 2020 Uluslararası İHA Yarışması’na katılım sağlayan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencilerinden oluşan Atakuş İHA takımı Döner Kanat İHA kategorisinde ‘Yerli Yazılım’ ödülü kazandı.


OMÜ Mühendislik Fakültesi Öğrencileri Teknofest’te Ödül Aldı

Atakuş İHA takımının akademik danışmanlığını Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve Samsun Teknopark Ar-Ge Firması Sancaktar Bilişim’in kurucusu Dr. Öğr. Üyesi İdris Sancaktar yaptı. Deniz Can Aykurt takım kaptanı, Hazal Kara takım pilotu, Hüseyin Can Küçüksezer, Mehmet Kaan Yılmaz ve Yusuf Dizdar ise takım üyesi olarak katılım sağladı.
Takımın akademik danışmanı Sancaktar, ‘Bu sene yerli yazılım ödülünü kazandık. Bu ilk katılımımızdı,  sonraki senelerde daha büyük başarılar elde edeceğimize inanıyorum. Yazılım ve elektronik konusunda çok iyi bir ekiple birlikte çalışarak bu ödülü aldık’ dedi.
Akademik danışmanları Dr. Öğr. Üyesi İdris Sancaktar’a teşekkür ederek sözlerine başlayan Atakuş Kaptanı Aykurt, ‘Öncelikle bizlere her konuda destek olan ve saat fark etmeksizin sorularımıza cevap veren ve gerektiğinde bizimle beraber çalışan hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Takım arkadaşlarımızla birlikte çok çalıştık ve üniversitemize bir ödülle dönmek istedik. Bunu başardığımız için mutlu ve gururluyuz. Takım arkadaşlarıma ve bize destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz’ dedi.