Şehidimizi Son Yolcuğuna Uğurladık

Suriye’nin İdlib bölgesinde zırhlı ambulans aracına yapılan saldırı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Ercan Zengin’in İlkadım ilçesi Büyük Camii’nde düzenlenen cenaze törenine katılarak son yolculuğuna uğurladı.


Şehidimizi Son Yolcuğuna Uğurladık

 
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Dr. Mehmet Selim Bağlı ve Samsun Valisi Osman Kaymak, cenaze töreni öncesi, cenaze namazının kılınacağı Büyük Camii'nde Şehidimiz Piyade Uzman Onbaşı Ercan Zengin’in ailesine ve yakınlarına sabırlar diledi.  
Protokolden Şehidimize Son Görev
Şehidimizin cenaze törenine, ayrıca, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu Kemal Zeybek Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir,  Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Mehmet Arı, Ak Parti Samsun İl Yönetim Kurulu Başkan Ersan Aksu Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü ve ayrıca Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Köksal Öner,  Belediye Başkanları, askeri, adli ve mülki erkân ve şehidimizin  yakınları katıldı.
Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi
İl Müftüsü Seyfullah Çakır tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından dua yapıldı ve helallik alındı. Ardından şehidimizin naaşı, askerlerin omuzunda cadde üzerinde bir süre taşındıktan sonra cenaze aracına konularak Canik İlçesi Aşağı Avdan Mahallesi Mezarlığı'na götürüldü. Burada şehidimiz Piyade Uzman Onbaşı Ercan Zengin’in naaşı, okunan Kur'an-ı Kerim eşliğinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Defin töreninin ardından, Kara Kuvvetleri EDOK Okullar Komutanı Tuğgeneral Mehmet Salih Akay, şehidimizin naaşına sarılı şanlı bayrağımızı şehidimizin eşi Hatice Zengin’e, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Dr. Mehmet Selim Bağlı ise şehidimizin fotoğrafını babası Rahmi Zengin’e teslim ederek, şehidimizin ailesine ve akrabalarına başsağlığı dileklerinde bulunup, acılarını paylaştı. Şehidin annesi Feriha, babası Rahmi ve eşi Hatice Zengin’e baş sağlığı dileklerinde bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve milletimize baş sağlığı diliyorum” ifadesini kullandı.
Köksal ÖNER