Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sokağa Çıkma Açıklaması!...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun’un da içerisinde bulunduğu 15 ili kapsayan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasını iptal etme kararı aldığını bildirdi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sokağa Çıkma Açıklaması!...

Samsun İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 05.06.2020 Tarihli ve 63 Sayılı Kararı kapsamında Samsun’da sokağa çıkma kısıtlaması getirilmişti. 
Başkan Erdoğan Kısıtlamayı iptal Etti
Sağlık Bakanlığının önerisiyle 6-7 Haziran tarihlerinde Samsun’un da içinde bulunduğu 15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı duyurulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısıtlamayla ilgili yaptığı son dakika açıklamalar yaptı. Erdoğan, vatandaşların sıkıntıya düşmemesi için sokağa çıkma kısıtlamasının iptal edildiğini açıkladı. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması olacak mı sorusu merak ediliyor. İşte önemli gelişmeler.
Karar Yeniden Gözden Geçirildi
Sağlık Bakanlığımızın önerisi ve İçişleri Bakanlığımızın genelgesi ile bu hafta sonu da 15 ilimizde sokağa çıkma sınırlaması uygulanacağı dün gece ilan edilmişti. Fakat vatandaşlarımızdan aldığımız değerlendirmeler, bizi kararı yeniden gözden geçirmeye yöneltti.
Gönlümüz Razı Olmadı
Tek amacı hastalığın yayılmasını önlemek ve vatandaşımızı korumak olan bu kararın, farklı sosyal ve ekonomik sonuçlara yol açacağı anlaşıldı. 2,5 aylık bir aradan sonra yeniden günlük hayatını düzenlemeye başlayan vatandaşlarımızın sıkıntıya düşmesine gönlümüz razı olmadı.
beyazgaste.com