Türk Dili Konuşan Bilim Akademileri COVID-19 Pandemisi Toplantısı yapacak

Türk Dili Konuşan Devlet ve Cumhuriyetleri Bilim Akademileri COVID-19 Pandemisi Toplantısı yapacak.


Türk Dili Konuşan Bilim Akademileri COVID-19 Pandemisi Toplantısı yapacak

Uluslararası Türk Akademisi tarafından planlanan "COVID-19 Pandemisi Toplantısı", TÜBA'nın da aralarında bulunduğu Türk Dili Konuşan Devlet ve Cumhuriyetleri Bilim Akademileri'nce video konferans yoluyla bugün saat 12.00’de gerçekleştirilecek.
TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker toplantıda; pandemi sürecinde tıptan ekonomiye, turizme kadar pek çok alanda gerçekleştirilen çalışmalar, alınan önlemlerle ilgili önemli ve açıklayıcı veriler içeren; TÜBA Üyeleri, Çalışma Grupları ile TÜBA Genç Akademi Üyeleri ve Koronavirüs Bilim Kurulu Üyeleri tarafından hazırlanan "TÜBA Covid-19 Pandemi Değerlendirme Raporu" hakkında detayları aktaracak.
Uluslararası Türk Akademisi Başkanı Darhan Kıdırali’nin açılış konuşmasıyla başlayacak olan toplantıda; kriz ışığında Türk devlet ve cumhuriyetlerindeki bilim alanının mevcut durumunu değerlendirilecek, Türk devlet ve cumhuriyetlerinde COVID-19 kapsamında bilim alanını desteklemek amacıyla alınan önlemlerle ilgili bilgi alışverişi yapılacak, kriz sonrası dönemde Türk devlet ve cumhuriyetlerinde bilim alanında iş birliği yapılacak öncelikli konu başlıkları tartışılacak.
Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgız Cumhuriyeti Millî Bilimler Akademileri, Türkmenistan, Özbekistan, Başkurdistan, Tataristan Bilimler Akademisi temsilcilerinin konuşmalarının ardından sonuçlar değerlendirilerek deklarasyon yayınlanacak.