Kan Merkezini Ziyaret Ettiler

Samsunspor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Suat Çakır ile Genel Sekreter Haluk Tan Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım’ı makamında ziyaret etti.


Kan Merkezini Ziyaret Ettiler

Duygularını Anı Defterine Yazdı
Samsunspor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Suat Çakır ile Genel Sekreter Haluk Tan’ı kapıda Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü ve ayrıca Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu İkinci Başkanı olan Köksal Öner‘in yanı sıra Türk Kızılay Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Sedat Uygun tarafından karşılandı.  Bir süre yapılan karşılık sohbetin ardından Ziyaret esnasında anı defterine,  Samsunspor Kulübü Derneği Genel Sekreteri Haluk Tan 22 Ocak 2020 tarihinde MÜSİAD Samsun Şubesi Başkanı olarak, çok kıymetli Samsunspor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanımız Suat Çakır ile beraber Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürümüz Dr. Muhsin Yıldırım Beyi ziyarete geldik. Böyle güzel bir merkezi Samsun merkezimize kazandıran hayırseverlerimize teşekkür ederken, burayı nezih bir şekilde işleten yönetici ve çalışanlarına teşekkürü bir borç biliriz ”yazısını yazdıktan sonra da altını Başkan Suat Çakır ile birlikte imzaladılar.
O Günü Unutmamız Mümkün Değil
Samsunspor' un kafilesi, 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor ile oynayacağı Süper Lig müsabakasına giderken kaza yapmıştı ve kaza sonrasında halk, kan bağışında bulunmak için hastanelerde uzun kuyrukların oluşturulduğunu hatırlatan Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım,” Saat: 09.30 civarında Havza ilçesinde kafileyi taşıyan kulüp otobüsünün kamyonla çarpışması sonucu kafileyi taşıyan otobüs uçuruma yuvarlanmış, Samsunspor'un üç oyuncusu, Muzaffer Badalıoğlu,  Mete Adanır,  Zoran Tomiç, Teknik Direktörümüz Nuri Asan ve otobüs şoförü Asım Özkan hayatını kaybetmişti. Kazada hayatta kalan birçok oyuncu ve kafile üyesi de ciddi şekilde yaralanmıştı.  Samsunspor'un kazazedelerine ilk yardımı hemen geriden gelen ve Diyarbakırspor deplasmanına gitmekte olan Çarşambaspor’un kafilesi yapmıştı. Çarşambasporlu yönetici, futbolcu ve görevliler, kazaya uğrayan Samsunsporlular’ı tek tek otobüsten çıkartıp Havza Devlet Hastanesi'ne taşımış ve tedavileri için kan vermişlerdir" dedi.
Halkımızı Kan Bağışına Davet Ediyoruz
Kan’ın açıl olmadığını ve sürekli halde ihtiyaç olduğunu hatırlatan Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, ”Türk Kızılay'ının ülkemizin kan ve kan ürünleri ihtiyacını karşılamak üzere yürüttüğü Güvenli Kan Temini Programı kapsamında 20 Ocak 1989 tarihinde meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden spor şehitleri, yaralanan ve sakat kalan sporculara ithafken “BU KAN SİZİ UNUTUR MU?” sloganı ile Samsunspor ve Türk Kızılay'ı işbirliğinde 20 -27 Ocak 2020 tarihlerinde Samsun Cumhuriyet Meydanında kan bağışı kampanyası düzenledik. Kampanya kapsamında alınacak kanlar sağlık kuruluşlarında tedavileri esnasında kan ve kan ürününe ihtiyaç duyan hastalara kullanılacak. Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediğimiz kan bağışı kampanyasına 18-65 yaş aralığında bulunan tüm Samsun halkını resmi kimlik belgeleri ile kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz" diye konuştu.
Köksal ÖNER