Tour of Antalya powered by AKRA 2020’nin yarış parkuru açıklandı

Bu yıl UCI 2.1 takviminde yer alan Tour of Antalya powered by AKRA’nın yarış tarihlerinin duyurulmasının ardından, sporcuların mücadelesine sahne olacak parkur rotası da çizildi.


Tour of Antalya powered by AKRA 2020’nin yarış parkuru açıklandı

Organizasyon Genel Direktörü Aydın Ayhan Güney ile Proje Direktörü Haluk Özsevim, 20-23 Şubat 2020 tarihleri arasında organize edilecek 4 etaplık yarışa ilişkin detayları ve parkur bilgilerini açıkladı.   
Türk bisikletinin ve Antalya’nın yükselen güneşi Tour of Antalya Powered by AKRA 2020 için geri sayım başladı.  
2020’de sınıf atlayarak UCI 2.1 kategorisine yükselen 4 etaplık yarışın 20-23 Şubat 2020 tarihleri arasında gerçekleştirileceği UCI tarafından resmi olarak duyurulmuştu. Yarışın detayları ve parkur bilgileri ise geçtiğimiz günlerde belli oldu. 
4 gün boyunca Antalya’nın doğasıyla iç içe bir serüven
Argeus Travel & Events ile Yedi İletişim tarafından AKRA – Barut Hotels’in ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek Tour of Antalya powered by AKRA 2020’de 22 ülkeden 27 takım ve 162 bisikletçi yer alacak. 4 gün boyunca yaklaşık 546 km yol kat edecek sporcular, Antalya’nın olağanüstü doğasıyla çevrili parkurlarda kıyasıya bir mücadeleye girişecekler.
Corendon Airlines, Diana Travel ve Fraport TAV Antalya Airport’un sponsorluk desteği vereceği Tour of Antalya powered by AKRA 2020’nin etap ve parkur detayları şu şekilde:
1. Etap: ANTALYA - ANTALYA
Tarih: 20 Şubat 2020
Mesafe: 149,2 km
Yokuş Primi (Kategori 3): 60,8. km
Feed Zone: 79,6. Km
Doğal Güzellikler Primi: 87. km
Sprint Primi: 109. Km
2. Etap: KEMER - ANTALYA
Tarih: 21 Şubat 2020
Mesafe: 158,4 km
Sprint Primi: 53,9. km
Feed Zone: 73,5. km
Tırmanış Primi (Kategori 2): 86. km
Doğal Güzellikler Primi: 124,5. Km
3. Etap: ASPENDOS – TERMESSOS
Tarih: 22 Şubat 2020
Mesafe: 101,6 km
Feed Zone: 44,6. km
Sprint Primi: 52. km
Doğal Güzellikler Primi: 81. km
Yokuş Primi (Kategori 1): 101,6. km
4. Etap: SİDE – ANTALYA
Tarih: 23 Şubat 2020
Mesafe: 137,7 km
Sprint Primi: 48,9. km
Feed Zone: 61,9. km
Doğal Güzellikler Primi: 117,6. Km
Aydın Ayhan Güney: “Tour of Antalya’nın UCI 2.1’e yükselmesiyle gurur duyuyoruz” 
Organizasyon Genel Direktörü ve Argeus Events Sahibi Aydın Ayhan Güney ile Proje Direktörü ve Yedi İletişim Ajans Başkanı Haluk Özsevim, 4 etaplık yarışta bisikletseverleri nelerin beklediğini ilk ağızdan anlattılar. 
Aydın Ayhan Güney, Tour of Antalya’nın yalnızca bir spor etkinliği olmadığının altını çizerek “Türkiye'nin en önemli turizm şehirlerinden Antalya’nın dünya genelindeki tanıtımında katkısı bulunan Tour of Antalya’yı üçüncü kez düzenleyeceğimiz için çok mutluyuz. 
Uluslararası Bisiklet Birliği UCI'ın, geçtiğimiz iki yılda ortaya koyduğumuz başarılı organizasyonlar neticesinde, Tour of Antalya'nın 2.2 olan klasman derecesini 2.1'e yükseltmesi de hepimizi ayrıca gururlandırdı. Bu başarımızda bizlere desteklerini sürdüren kamu kuruluşlarına, sponsor markalara, medya kuruluşlarına ve Antalya halkına çok teşekkür ederiz.” dedi
Tour of Antalya’ya bu yıl 22 ülkeden katılım olacağını belirten Güney, “Organizasyonda yer alacak ülke ve takım sayısı, Antalya’nın görünürlüğünü olabilecek en geniş çapta sağlamamız açısından çok önemli. Bu yıl naklen yayın için de Eurosport’la görüşmelerimiz var, eğer naklen yayını gerçekleştirirsek organizasyonun asıl amacına ulaşacağız. Antalya’nın tüm doğal güzelliklerini öne çıkarmış olacağız” ifadelerini kullandı. 
Haluk Özsevim: “Kadına Karşı Şiddete Hayır temalı farkındalık sürüşüyle yarışımıza toplumsal bir değer katacağız”
Proje Direktörü ve Yedi İletişim Ajans Başkanı Haluk Özsevim ise, Tour of Antalya’nın destekçileriyle birlikte yükselen bir değer olduğunu ifade ederek, “Tour of Antalya'nın geride kalan iki yılın ardından sürdürülebilir bir yarış haline gelmesinde kamu kuruluşlarının, sponsor markaların, medya kuruluşlarının ve halkımızın da büyük katkısı var. 
Her yıl sponsor sayımızı, organizasyona katılacak takımların sayılarını ve niteliklerini artırarak önemli bir istikrar yakaladık. Sonuç olarak Tour of Antalya, kısa bir süre içinde hem katılımcıların hem de organizasyona destek verenlerin çok memnun kaldığı bir marka haline geldi. Hedefimiz; ilk kez 2.1 seviyesinde gerçekleştireceğimiz bu yılki yarışı da sorunsuz bir şekilde sonuçlandırmak olacak.
Tour of Antalya'da her yıl olduğu gibi, Antalya’nın ve ülkemizin tanıtımına farklı açılardan da katkı yapabilmek için yeni bir tema belirledik. Bu yılın temasında Antalya’nın doğal güzelliklerini öne çıkarmaya karar verdik. Antalya’nın dünyanın en önemli yaz tatili destinasyonlarından biri olmasının yanı sıra doğal güzellikler ve spor turizmi için de büyük değer taşıdığının altını çizmek istedik. 
Tour of Antalya powered by AKRA’nın yanı sıra organizasyonun kapanış gününde düzenleyeceğimiz AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum ile Antalya’nın spor turizmindeki yerini bir kez daha göstereceğiz. 
Ayrıca yine son gün gerçekleştireceğimiz “Kadına Karşı Şiddete Hayır” temalı farkındalık sürüşüyle yarışımıza toplumsal bir değer de katacağız.” diye konuştu.
Sadece profesyoneller değil, amatör bisikletçiler de sahne alacak 
Tour of Antalya’nın kapanış gününde gerçekleştirilecek AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum da üçüncü yılında, amatör bisikletçilerin mücadelesine sahne olacak. 
AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum’a ilişkin program ise şu şekilde:
UZUN PARKUR
Başlangıç: Erdal İnönü Parkı Önü - Eski Lara Caddesi
Bitiş: Erdal İnönü Parkı Önü - Eski Lara Caddesi
Mesafe: 97 km
Toplam Tırmanış: 810 m+
KISA PARKUR
Başlangıç: Erdal İnönü Parkı Önü - Eski Lara Caddesi
Bitiş: Erdal İnönü Parkı Önü - Eski Lara Caddesi
Mesafe: 61 km
Toplam Tırmanış: 465 m+
Tour of Antalya powered by AKRA 2020 ve AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum, Antalya ve çevre bölgelerde 4 gün boyunca bisiklet festivali heyecanının yaşanmasını sağlayacak.