30 Ağustos Ruhu Yaşıyor!

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, "Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 30 Ağustos Zaferi'ni kazanan Türk milleti, aynı ruhla vatanına sahip çıkmaya devam ediyor"


30 Ağustos Ruhu Yaşıyor!

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, "Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 30 Ağustos Zaferi'ni kazanan Türk milleti, aynı ruhla vatanına sahip çıkmaya devam ediyor" dedi.
Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 97'nci yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Çakır, mesajında, 30 Ağustos Zaferi'nin, Türk Milleti'nin 'Eşsiz kahramanlık destanlarından birisi' olduğunu söyledi.
EBEDİYETE KADAR TÜRK YURDU
30 Ağustos'un, Kurtuluş Mücadelesi'nin taçlandığı bir büyük zafer olduğuna dikkati çeken Yusuf Ziya Çakır, mesajında ayrıca şu ifadelere yer verdi: "Kahraman ordumuz ve milletimiz, 30 Ağustos Zaferi ile her bir karışı şehit kanlarıyla sulanmış vatanımızı parçalamak isteyenlere hak ettikleri cevabı en iyi şekilde vermiş, bir kez daha tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 30 Ağustos 1922’de kazanılan bu zaferle Anadolu’nun ebedi Türk yurdu tescillenmiş, tüm dünyaya duyurulmuştur.”
TÜM İMKÂNSIZLIKLARA RAĞMEN...
“30 Ağustos Zaferi, bağımsızlıktan asla ödün vermeyen bir milletin imkânsızlıklara rağmen, azim ve kararlılıkla yazdığı bir kahramanlık destanıdır. Bugün de vatan topraklarımıza harici ve dahili düşmanların saldırılarına, aynı ruh ve heyecanla karşı koymak, sağduyulu her vatan severin asli görevidir. Bu duygu ve düşünceler içerisinde başta ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını saygı, minnet ve dualarla anarken, milletimizin ve meslektaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlarız."